Eğitim Bir-Sen, 'Nöbet' Eylemi Yaptı

Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesine bağlı üyeler, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde nöbet eylemi gerçekleştirdi.

  • 670
Eğitim Bir-Sen, 'Nöbet' Eylemi Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Eğitim Bir Sen üyeleri, öğretmenlere nöbet ücreti ödenmemesi nedeniyle Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Öğretmenler, nöbet görevi için ücret istedikleri yönünde imza kampanyası başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere nöbet karşılığı ücret ödememesi nedeniyle Eğitim Bir Sen Kastamonu Şubesine bağlı üyeler, ‘Angaryaya hayır diyor, nöbete ücret istiyoruz’ yazılı pankartlarla uygulamayı protesto etti.

Öğretmenlerin nöbet görevi için ücret istediklerini belirten Eğitim Bir Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, “Karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak, uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını istiyoruz. Sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesini istiyoruz” dedi.

Anayasaya göre hiç kimsenin zorla çalıştırılamayacağına ifade eden Sancaktaroğlu, “Hal böyleyken, yönetmelik zoruyla ceza tehdidi altında zorla nöbet görevi verilmesinin ve karşılık olarak hiçbir ücret ödenmemesinin angarya niteliğinde olduğuna kuşku yoktur” diye konuştu.

Öğretmenler, basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kurulan masada nöbetin ücretlendirilmesi için başlatılan imza kampanyasına katıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)