Emin Çınar, Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, Kurtgömeç Köyü, Ümit Köyü, Emirli Köyü ve Koru Köyüne ziyarete giderek seçmenlerle bir araya geldi.

  • 758
Emin Çınar, Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


MHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ EMİN ÇINAR; 
“HİÇ KİMSE AÇ VE AÇIKTA BIRAKILMAYACAK"

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, sosyal yardımların yoksul kesimlere daha etkin bir şekilde ulaştırılması için merkezi idareyle iş birliği içinde olunacağını ve mahallî idarelerin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin destekleneceğini belirtti.
Yardıma muhtaç, yaşlı, kimsesiz, güçsüz, engelli ve özel ilgiye muhtaç vatandaşlara yönelik olarak farklı kuruluşlar tarafından yürütülen sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler, çağdaş ve entegre bir sistem olarak yapılandırılacağını ifade eden Milletvekili Çınar, Sosyal yardım ve gelir artırıcı önlemlerle gıda yoksulluğu sorunun çözüleceğini belirtti.

Milletvekili Emin Çınar, şöyle devam etti: 
“Yoksullaşma riski bulunan kesimlere destek projeleri uygulamaya konulacak, Sosyal yardım uygulamasının etkin olarak denetimi sağlanarak haksız yararlanmaların önüne geçilecek, gönüllülük esasına dayanan yardım programlarının hayırseverleri ve yoksul vatandaşları istismar etmesine fırsat verilmeyecektir. Sosyal yardımlarda hedef doğrudan hak sahiplerine ulaşmak olacaktır. Halen her ne ad altında olursa olsun taşıdığı şartlar itibariyle sosyal yardım ve destek alan hiçbir vatandaşımızın aldığı yardım ve destek kesilmeyecek iktidarımızda da devam edecektir. Muhtaç durumda olan ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacak, iş sağlanana kadar ve ailenin muhtaçlık durumuna göre en çok asgari ücretin yarısı kadar yaklaşık 700 TL olmak üzere “Aile Desteği” ödeme programı başlatılarak ailelere sosyal koruma uygulaması yapılacaktır. Bu ödemenin öncelikle ev hanımlarına yapılması esas olacaktır. 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 300 liraya yükseltilecektir. Yaşlısına bakmakla yükümlü olan muhtaç durumdaki ailelere yaşlısını koruyup kollaması ve onun her türlü fiziki, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için “sosyal bakım yardımı” ödemesi yapılacaktır. Kamuya ait atıl kırsal arazilerden kullanılabilir olanları, tarımsal üretim ve istihdam amaçlı olarak işsiz ve yoksul vatandaşlara tahsis edilecek ve ücretsiz büyük ya da küçükbaş hayvan verilecektir. Sosyal dayanışma amacıyla bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesine ilişkin tedbirlerin yanı sıra, terör olaylarından zarar görmüş vatandaşlarımıza yardım yapılacaktır. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda ise 250 TL kira yardımı yapılacaktır. Yoksullara yönelik, bireysel veya toplu konut yatırımlarında her türlü belediye harç ve vergileri kaldırılacaktır. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden çocukların annelerine yapılan “Şartlı Eğitim Yardımı”, muhtaçlık durumları dikkate alınarak en düşük miktar 50 lira olacak şekilde artırılacaktır. Altı yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya lohusa annelere “Şartlı Sağlık Yardımı” artırılacaktır. 200 kwh. elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan hane halklarına ödeme makbuzunu ibraz etmeleri halinde yüzde 75 oranında geri ödeme yapılacaktır. Öğrencilere ilköğretim süresince beslenme desteği verilecektir. Muhtaç durumdaki engelli vatandaşlardan; 18 yaşını dolduran ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek düzeyde engelli olanların aylıkları 600 liraya, diğer engelli aylığı ve 18 yaş altı engelli yakını aylığı ise 400 liraya yükseltilecektir.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)