Erbilgin'den Babaş'a Sayıştay ve arsa satışı eleştirisi

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Cide'de düzenlenen halk buluşmaları toplantısında açıklamalarda bulundu.

  • 630
Erbilgin'den Babaş'a Sayıştay ve arsa satışı eleştirisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 7’ncisini Cide’de düzenledikleri halk buluşmaları toplantısında hem Belediye Başkanı ve AKP’nin adayı Tahsin Babaş’ı, hem de MHP’yi eleştirdi.

Cide’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir birinden değerli üç aday adayı olduğunu belirten İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP’nin birlik beraberlik ve dayanışmayı esas alan bir anlayışın partisi olduğunun altını çizdi ve yerel seçimlerde Cide’de başarılı olacaklarına inandığını kaydetti.

Seçim startını veren MHP’ye, MHP’li belediye meclis üyeleri üzerinden yüklenen CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ise Kastamonu Belediyesi’nin Sayıştay raporlarına geçen usulsüzlükleri ve arsa satışları üzerinden eleştiri yöneltti.

Hikmet Erbilgin konuşmasında şunları söyledi;
ADAY ADAYLARIMIZA BURADAN TEŞEKKÜR EDİYORUM
“Ülkemiz önemli bir yerel seçimin arifesinde. Bu kapsamda parti meclisimiz son toplantısında ülkemizin çeşitli bölgelerinde ve ilimizde 7 ilçemizin belediye başkan adayını açıkladı. Cide’mizde ise birbirinden kıymetli her birinin Cide’mize önemli katkılar sunacağını düşündüğümüz aday adaylarımıza buradan teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik ve dayanışmayı esas alan bir anlayışın temsilcileri olduğumuzu biliyor, her arkadaşımıza başarılar diliyorum.”

MHP, BABAŞ’IN “TÜM KARARLARI OY BİRLİĞİ İLE ALDIK” DEDİĞİNİ DUYMUŞ OLMALI
“Yerel basında MHP’nin seçim startını verdiğini okudum. MHP demiş ki “imar rantına dayalı belediyecilik yapmayacağız. Kastamonu 3-5 para babasının menfaat çatışmalarına kurban edilecek şehir değildir.” Demişler ama kime demişler? Ortaklarına… Buradan Sayın Galip Vidinlioğlu’na “hocam keşke doktorluğa devam etseydin” diyesim var. Sayın Babaş’ın tüm kararları oy birliği ile aldık dediği açıklamalarını duymuş olmalı, duymadıysa Sayın Hayati Hamzaoğlu’na sorsun. Sayın Hamzaoğlu kıyıp cevap veremez ise sokağa seçmene sorsun. Çok kez söyledim belediye meclisinde ellerini kaldırıp başını yere eğenlere bakmak lazım. Bu arada Sayın Ünlü’ye yine iş çıktı ithal başkan arıyordu o da İstanbul’dan çıktı geldi. Aramıza hoş geldi.”

KANUNLARIN MAKAM ARACI İÇİN BELİRLEDİĞİ 44 BİN LİRALIK SINIRI EZİP GEÇMİŞ 
AKP Kastamonu Belediye Başkan Adayı olarak “haram yeme, hakk uğruna öl oğlum” türkü sözleri eşliğinde Sayın Tahsin Babaş yeniden Özel Uğurlu Hastanesi açılacak sözü versin diye, 7 Haziran, 16 Nisan ve 24 Haziran seçim ve referandumları öncesi defalarca sözünü verdikleri Kastamonu Merkez Spor Salonu’nu yine müjdelesin diye belediye başkan adayı olarak açıklandı. “Haram yeme, hakk uğruna öl oğlum” türküsü eşliğinde ismi açıklanan Sayın Babaş’ın yönettiği belediye T.C. Sayıştay Başkanlığı raporlarına bazı örnekler vereyim şöyle geçmiş; Karşılıksız çıkan çeklerin muhasebe kayıtlarından çıkarılması, Kastamonu Belediyesi mülkiyetinde olan, belediyeye tahsis edilmiş veya belediyenin tahsis ettiği taşınmazların muhasebe kayıtlarında yer almaması, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı paylarının yanlış hesaba kaydedilmesi ki bunlara sonra değineceğiz ve belediye şirketi üzerinden niteliklere uymayan araç kiralanması. Ne demek bu? Sayıştay; yüzde 99 hissesi Kastamonu Belediyesine ait olan belediye şirketi tarafından 325 bin 742 liraya Audi A8 Long marka araç alındığını, sonrada şirket tarafından belediyeye makam aracı olarak kiralandığını tespit etmiş. Aracın lüks ve gösterişli, hem pahalı ve ekonomik olmayan, hem yabancı menşeli hem de motor hacminin büyük olduğunu raporunda belirtmiş. Saray geleneğinin başkanı Sayın Babaş, kendisine kanunların makam aracı için belirlediği 44 bin liralık sınırı ezip geçmiş. Sayıştay raporunda bir nokta çok dikkat çekicidir. Şöyle denilmiştir; “Kaldı ki aracın alındığı belediye şirketi 2003 yılından beri zarar etmektedir. Söz konusu şirketin belediye şirketi olması ve yönetim kurulu başkanının bizzat belediye başkanı olması hasebiyle şirketin mali durumunun Kastamonu Belediyesi üst yöneticisi olan başkan tarafından çok iyi bilindiği bir gerçektir.”

3 YILDA 128 MİLYON 645 BİN LİRA BEDEL BİÇİLEN ARSA SATIŞINA ÇIKILMIŞ
“Şimdi türkümüze devam edelim; “Ekmeğini aç olanla böl oğlum, haram yeme, hakk uğruna öl oğlum.” ‘Kültürel mirası ayağa kaldıralım, Kastamonu’yu dünya şehri yapalım’ vaatleriyle göreve gelen Tahsin Babaş, bu şehre ait olan ve konut alanına, ticaret alanına çevrilebilen her arsaya kupon arazi gözüyle bakmıştır. Açın belediye başkanlığının internet sitesini ihaleler bölümünden belediyenin 2016, 2017 ve 2018 yıllarında hangi arsayı kaç paradan satışa çıkardığına bakın. Ben baktım! 3 yılda 128 milyon 645 bin lira bedel biçilen arsa satışına çıkılmış. Satmışta satmış, satmışta satmış. Şimdi ihale demişken önümüzde ki günlerde gerçekleşecek olan kış ortasında alelacele açılan ihalelerin takipçisi olacağız. Bakalım kim nereye imza atmış, kim nereye hangi fiyatı vermiş, hangi işler yapılıyor.”

YOLSUZLUK HUSUSUNDA 16 YILIN SONUNDA NEREYE GELİNDİĞİ ORTADADIR
“Sayıştay denetimlerinde AKP’li bir belediyede teknik personelden kimi isimlerin “teknik gezi” için Tayland’a gönderildiği, bir belediyede yaklaşık 2 milyon liranın kayıp olduğu, bir belediyede belediye araçlarının yaz tatilleri ve hafta sonlarında özel işler için kullanıldığı ve yakıt giderlerinin de belediyeye ödetildiği, bir belediyede piyasada metresi 1 lira 72 kuruş olan hortumun metresine 78 lira ödendiği, yasal oran yüzde 1 olmasına rağmen yüzde 18 KDV’yle belediyeye Kuran-ı Kerim alındığı, bir belediyede vergi gelirlerinde belediyeye ayrılan payın hatalı hesaplanmasından ötürü belediyenin 1 Milyon 409 bin 228 lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Bu raporlarda yolsuzluğun boyutu ve kamunun uğratıldığı zararın korkunçluğu çok net bir şekilde görülecektir. Yolsuzluk hususunda 16 yılın sonunda nereye gelindiği ortadadır.”

TAKIMA SAHİP ÇIKMAK İSTİFANIN GEREKÇESİNİ AÇIKLAMAK İLE BAŞLAR
“Son olarak oğul Babaş’ın başkanlığını yaptığı sonra sessiz sedasız başkanlıktan istifa ettiği Kastamonuspor için başkan Babaş “Halk bana sahip çıkacak bende takıma” dedi. “Kastamonuspor memleket meselesidir, üzerinden siyaset yapmayın” ifadeleri kendisine ait olan Sayın Babaş’a hatırlatmak isterim ki takıma sahip çıkmak istifanın gerekçesini açıklamak ile başlar.”

EN BAŞARILI İLÇELER CHP BELEDİYECİLİĞİNİN OLDUĞU İLÇELERDİR
“Şimdi tüm bu halka sırtını dönmüş rantçı anlayışa karşı dayanışmacı, yardımlaşmayı esas alan bir sosyal belediyeciliği halka anlatmak en temel görevimizdir. Tüm yurttaşları kucaklayan bir anlayış biricik tutumumuz olacaktır. Ortak aklı temsil eden bir yaklaşım hepimizin görevidir. İnsanlarımızı buluşturacağımız anlayış Birleşmiş milletler raporlarına göre gelişmişlik açısından en başarılı ilçeler CHP belediyeciliğinin olduğu ilçelerdir. Liste sonunda AKP belediyeciliği vardı. Bu ülke hepimizin. İyi belediyecilik hizmeti almak da tüm vatandaşlarımızın hakkı. Elele sevgi ve saygıyla Mart’ın sonu bahar diyor, hepinize teşekkür ediyorum.”