Esnaf ve Vatandaşlardan ATM Tepkisi

Kastamonulu vatandaşlar, otogar içerisine veya yakın çevreye ATM cihazının konulmasını istiyor.

  • 3232
Esnaf ve Vatandaşlardan ATM Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günde yaklaşık bin kişinin seyahat ettiği Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir banka hariç ATM bulunmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, otogarda para çekmek için kullanılan ATM makinelerinin bulunmadığını, bunun da otogarda eksiklik olarak dikkat çektiğini söylediler.

Kastamonu Belediyesi’ne ait otogardaki ATM eksikliği dikkat çekiyor. Şehrin ulaşım yönünden şuanda havaalanı ile birlikte yükünü çeken otogarda, hiçbir bankanın para çekme makinesinin bulunmaması çoğu zaman olumsuz durumlara yol açabiliyor.

Şehirlerarası otobüslerin, İlçe merkezi, köyleri, çevre ilçe ve köylerden günde yüzlerce insanının gelip gittiği Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde her hangi bir bankaya ait ATM cihazının olmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüklerini belirten vatandaşlar, yetkililerden ve tüm banka şubelerinden bu eksikliği dikkatte almalarını istedi.

Otogar çevresinde Kuzeykent Toplu İş Merkezi haricinde başka ATM’nin bulunmadığını, otogara konulabilecek ATM’lerden vatandaşların daha fazla yararlanabileceğini ifade eden esnaflar ise: “İlimizde Şubeleri bulunan bankaların bu konuda adım atmaları gerekiyor. Bugün Türkiye’nin birçok otogarında veya yakın çevresinde mutlaka ATM cihazı görürsünüz. Bu sebeple yetkililerden ve banka şubelerinden bu durumu göz önüne alarak girişimde bulunmasını istiyoruz. ATM bulunmadığı için birçok vatandaş alış veriş yapamıyor. Bizler küçük esnaf olduğumuz için çoğu esnafımız pos cihazı kullanmıyor. ATM sorunu çözülürse esnaflar olarak biz de rahata ermiş oluruz” şeklinde talepte bulundular.

Kazım BOLAT