FETÖ sanığına etkin pişmanlıktan ceza indirimi

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası, etkin pişmanlık hükümleri doğrultusunda 1 yıl 6 ay 22 güne indirildi.

  • 704
FETÖ sanığına etkin pişmanlıktan ceza indirimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan sanığa 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan üniversite öğrencisi Hamide Y. ile avukatı katıldı.

Hamide Y, savunmasında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un telefonununa bir başkası tarafından yüklendiğini söyledi.

ByLock'u hiç kullanmadığını öne süren Hamide Y, "Telefonuma ByLock'u kimin yüklediğini ve bildiğim her şeyi önceki duruşmalarda anlattım. Benim daha sonra telefonum bozuldu. Yeni aldığım telefona ByLock yüklemedim. Ben devletin okulunda okuyup devletin yurdunda kalıyorum. Bu devlete ihanet etmek için vicdansız olmak gerekir. Ben vicdansız değilim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Etkin pişmanlık hükümleri uygulanan sanığın cezası 1 yıl 6 ay 22 güne indirildi. Sanığa verilen cezaya ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı.