'Futbol yok, galibiyet var!..'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Futbol yok, galibiyet var!..'

  • 2111
'Futbol yok, galibiyet var!..'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Sarıyer ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Sarıyer'i 1-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Bu sezon izlediğim KSK’nın en kötü futbolunu görünce galibiyet tesellimiz oldu ama umudum da kırılmadı desem yalan olur!

On kişi bir tarafa, kalecimiz Abdullah bir tarafa!

4. dakikada gördüğümüz kadarı ile Berkan’a yapılan ‘penaltı’ idi ama hakem ‘aldatmaya yönelik hareket’ diyerek sarı kart gösterdi. Çünkü pozisyona yakındı.

Takım pozisyon bulamıyor, tehlike yaratamıyor derken 15. dakikada ceza alanına giren Muhammet Arslantaş rakip tarafından düşürüldü ve penaltıyı haklı olarak hakem verdi.

Okan’ın atışı ile golümüzü kazandık. ‘Hepsi bu kadar desek yeridir!’

Golden sonraki klasik hastalık nüksetti. Anında savunma ağırlıklı oynamaya, geri paslarla oyalamaya başladık. İkinci golü düşünerek oynamaya devam etsek, Sarıyer’in baskısını önleyecektik.

İlk yarı ‘savruk’ denen bir futbol ile kapattık.

İkinci yarı başladığından itibaren, Sarıyer adeta takımımızı ablukaya aldı, çok pas ile gol yollarını aramaya başladı. Herkesin kanaati takımımız bu oyunla ‘gol yiyecek’ endişesi taşıyordu.

Onlar baskı yapıyor, biz savunmada gol yememek derdindeydik.

68. dakika adeta bir ‘mucize kurtarış’ ile kendimize geldik! Yakın mesafeden kalemize yapılan kafa vuruşunu Abdullah son anda kurtardı, tekrar rakibin önüne düşen topa vuran Sarıyer’li oyuncunun şutu savunmamızdan döndü. Tam da ‘İşte takım kurtaran kaleci böyle olur’ diyecek kadar bir kaleci başarısı gördük.

Aynı tehlikeli bir pozisyonu yine Abdullah kurtardı da, bu günkü galibiyetin baş mimarı oldu.

Sarıyer’in devamlı baskısından kaptığımız topla kontrataka kalkmaya niyetleniyoruz ama çoğalamama hastalığı devam ettiği için neticeye ulaşamıyoruz.

Buna rağmen iki gol pozisyonu yakaladıysak da; Yiğitali ve Samet Ali’nin bencilliği nedeniyle gol atamadık!

Hakem gayet iyi maç yönetti.

Fırat Gül hocamız da gördü, kötü futbol izledik. Buradaki önceki maçları izlemediği için bir fikir olsun diye söylersek, şimdiye kadar ki en kötü futbolu izledik, buna bir çare bulmalısınız diyebiliriz.

Denizli maçı sonrasında yazımda, ‘Skor iyi ama umut kırıcı’ diye yazmıştım. Bu günkü futbolla biraz daha umudum kırıldı!

Bu kadar transfere ve hoca değişikliğine göre bu futbol hayal kırıklığı yaratmıştır. Her zaman şans bizimle olmaz. Menemen maçında öldük öldük dirildik son dakikalarda. Bu maçta da öyle. Bu haftaki Düzce maçı çok ama çok kritik görünüyor. Hocanın iyi bir oyun planına ihtiyaç var.

İlk onbirde oynaması gereken Yusuf Türk ve İlyas Kubilay neden kadroya giremediğini bilemem, hocanın takdiridir.

Görünen o ki; ara transferin pek bir faydası olduğu görülmüyor! Ne olursa olsun, tempoyu artırmamız gerekmektedir. Bir umutla yeni hocamızdan çareler üretmesini bekliyoruz.

Hafta içi olmasına rağmen seyirci çoktu diyebiliriz. Ne yazık ki destek tezahüratları çok cılız ve yetersiz. ''AMİGO ARANIYOR!''