Gece yarısı pankart indirilmesine tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanlığına astığı '128 milyar dolar nerede?' yazılı afişinin dün gece saatlerinde emniyet tarafından vinç yardımıyla sökülmesine tepki gösterildi.

  • 2974
Gece yarısı pankart indirilmesine tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez Bankası'nın döviz rezervine dikkat çekmek için hazırlatıp önce şehirdeki bazı billboardlara, billboardlardan kaldırılınca İl Başkanlığına astığı “128 milyar dolar nerede?” yazılı afişi dün gece saatlerinde emniyet tarafından vinç yardımıyla söküldü.

Pankartın indirilmesine ve gece yarısı bu işlemin yapılmasına CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ile CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak sert tepki gösterdi.

“SİYASET YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ENGELLENİYOR”

Söz konusu afişte ne hakaret, ne de suç unsuru olduğunu belirten CHP Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak; “İfade özgürlüğü, anayasal haklarımızı kullanmamız ve siyaset yapma özgürlüğümüz engelleniyor. Vinç marifetiyle pankartlarımız haksız olarak indiriliyor” diye konuştu.

“PANKARTIMIZ ASILMASINDA SAKINCALI HALLER OLDUĞU GEREKÇESİYLE İNDİRİLİYOR”

Pankart indirme işleminin sabah yapılması konusunda gerek savcılık, gerekse emniyetle görüşmesine rağmen işlemin geciktirilemeyeceği yanıtını aldığını ve Kastamonu’ya yakışmayan bir durumla karşılaştıklarını belirten CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise “Şu anda gece yarısı ve bu ülkenin ana muhalefet partisinin siyaset yapma alanını daraltmak için her türlü uygulama yapılıyor. Asılmasında sakıncalı haller gerekçesiyle “128 milyar dolar nerede?” sorusunu içeren pankartımız indiriliyor. Sayın savcıya, emniyet yetkililerine gecenin bir vakti böyle bir fotoğraf vermenin hem Türkiye’ye, hem Kastamonu’ya yakışmayacağını defalarca iletmeme rağmen, işlemin sabah 08.30’a bırakılmasının hem Kastamonu’nun itibari, hem Türkiye’nin itibarı anlamında kıymetli olacağını iletmeme rağmen, işlemin geciktirilemeyeceğini, gece saat kaç olursa olsun pankartın indirme işleminin gerçekleştirileceği tarafımıza iletildi. Tebliğin altına da bu işlemin anayasaya uygun olmadığını, 18 milyar dolar nerede sorusunun ise herhangi bir suç içermediğini belittim. Türkiye’nin geldiği nokta maalesef bu” ifadelerini kullandı.

“CHP’YE EZİYET ETMEYİ TERCİH EDENLERİN HEPSİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YERİNİ ALMIŞTIR”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ise pankartın indirilmesinin kendisine sıkıyönetim dönemi uygulamalarını hatırlattığını belirtti.

Bir partinin siyasi çalışmasının devlet eliyle engellendiğini söyleyen Milletvekili Baltacı, Türkiye’nin kurucu partisine yapılmak istenen bu eziyetin aslında cumhuriyete, demokrasiye yapıldığını kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi’ne eziyet etmeyi tercih edenlerin tarihin çöplüğünde yerini aldıklarını belirten Milletvekili Hasan Baltacı, “Bugün darbe dönemi uygulamaları, sıkıyönetim dönemi uygulamalarıyla karşı karşıyayız. Bir siyasi partinin siyasi çalışmasına devlet eliyle müdahalenin en somut, en net göstergesini bu akşam yaşıyoruz. Sabahı bile beklemeden gece yarısı tebligat çıkartıp, bir siyasi partinin siyasi çalışması için kendi mülküne, kendi binasına asmış olduğu pankart indiriliyor. Tarih bunu unutmayacak, tarih bunu yazacak. Bu sıkıyönetim uygulamalarını, darbe dönemi uygulamalarını elbette ki demokrasi mücadelesiyle tarihe biz gömeceğiz. Türkiye’nin kurucu partisine yapılmak istenen eziyet cumhuriyete, demokrasiye yapılmış eziyettir. Herkes şunu bilsin Cumhuriyet Halk Partisi’nin rakipleri demokratik yoldan Cumhuriyet Halk Partisi ile mücadele edebilirler. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’ne eziyet etmeyi tercih edenlerin hepsi tarihin çöplüğünde yerini almıştır. Bunu yapanlarda tarihin çöplüğünde yerini alacaktır” dedi.