Gençlik Ateşi Kızılcasu'da yandı

Kas-Der Genel Merkez Gençlik Kolları Şenpazar'da bulunan Kızılcasu Tabiat Parkı'nda 2022 projelerini belirlediği kamp yaptı. Gençlik Ateşi Kızılcasu'da yandı.

  • 1444
Gençlik Ateşi Kızılcasu'da yandı

Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) Genel Merkez Gençlik Kolları yeni yol haritasını Kastamonu’da belirledi.

Şenpazar Kızılcasu Tabiat Parkı’nda istişare toplantısına katılan 45 kişilik gençlik grubu, Devrekani’ye de teknik gezi gerçekleştirdi.

Kas-Der Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Semih Aydar, kurum tarihinde ilk kez gençlerin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendiğini bildirerek, 2022’de yapmayı planladıkları projeleri aktardı.

19 Mayıs’ta geniş kapsamlı gençlik şöleni düzenlemeyi hedeflediklerini bildiren Semih Aydar, “2022’de yapmayı planlığımız gençlik şöleninde 18-30 yaş arasında olan esnaflar Kastamonu yöresel ürünlerinin satışını gerçekleştirecekler. Şölen aynı zamanda geleneksel spor ve teknoloji etkinliklerini de içinde barındıracak” dedi.

Yıl boyunca farklı platformlarda gençleri birleştirici organizasyonlar gerçekleştireceklerini kaydeden Aydar, “Üniversitelerde öğrenci kulüpleri oluşturulması adımına Medipol ile başladık, önümüzdeki günlerde kurumlar çeşitlendirilerek akademik ağımızı güçlendireceğiz. İstanbul’da Kastamonu ile bağı olan ibadethanelerde manevi atmosferi paylaşacağız. Farklı illerin gençlik gruplarıyla bir araya gelerek kültür köprüsü kuracağız. Salon sporlarını içeren bir turnuva düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Görev süresinin dolduğu 2024 yılına kadar sürdürülebilir projeler hazırlamak istediklerini vurgulayan Kas-Der Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Semih Aydar şöyle devam etti: “Yönetimiz faaliyetlerine başladığı 8 aylık süreçte bilinci artıran sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer aldı. Afet bilincini kazandırmak için verdiğimiz eğitimler kapsamında 20 kişiden oluşan arama kurtarma ekibimizi oluşturduk. Ekibimiz Bozkurt’ta sel afeti sonrası çalışmaların içinde yer aldı. Medikal malzeme, gıda yardımı, ekiplere destek çalışması kapsamında bölgeye hayırseverlerin desteği ile 100 bin değerinde mali kaynak aktardık. 150 aileye yardım kolisi ve hijyen seti ulaştırdık, 3 engelli bireyimize de tekerlekli sandalye temin ettik. Doğubayazıt’ta bir kütüphane hazırladık. Görev süremiz dolduğunda Kastamonu gençlerine faaliyetlerini daha etkin sürdürebilecekleri kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri bir yapı bırakmak istiyoruz.”

Kızılcasu kampına ev sahipliliği yapan Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, gençlerin Kastamonu’nun tarihi ve turistik değerlerini öğrenmesi gerektiğini önemsediğini vurgulayarak; “Umarım bu kamp gelecek gençlere de örnek olur. Her turizm takviminde Kastamonu’nun diğer ilçelerinin de görülmesini tavsiye ederim” dedi.

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç ise, “Gelecekte farklı alanlarda söz sahibi olacak gençlerin ülkemizin ve dünyanın neresinde olursa olsun memleketine sahip çıkması gerekiyor. Bizim bir tane Kastamonu’muz var. Bu ışığı Kas-Der gençlerinde görüyorum” diye konuştu.