Giyilmeyen kıyafetler çöpe değil kumbaraya

Araç Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Giyilmeyen kıyafetler çöpe değil kumbaraya.

  • 1309
Giyilmeyen kıyafetler çöpe değil kumbaraya

Araç Belediyesi tarafından hayata geçirilen kullanılmış giysi kumbaralarında biriken eski giyeceklerin geri dönüşümü sağlanarak ekonomik katkı elde edilecek.

Araç Belediyesi tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçe genelinde kolay ulaşım sağlanan noktalara konulan 'Kullanılmış Giysi Tekstil Kumbarası' ile tekstil ürünlerinin (giysi, çanta, ayakkabı, havlu, yatak örtüsü, battaniye) geri dönüşümü sağlanarak tekrar ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

İlçede belirlenen ve erişimin kolay olduğu noktalara 'Kullanılmış Giysi Tekstil Kumbarası' yerleştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, “Vatandaşlarımız kullanılmış giysi ve tekstil ürünlerini çöp yerine bu kumbaralara bırakarak, doğaya zarar vermeden, ülke ekonomisine katkı sağlayacak şekilde geri kazandırmayı hedefliyoruz. Çevre ve doğanın korunması, gelecek nesillere temiz ve daha yaşanılır bir dünya bırakmak adına daha önceleri imha edilen ya da doğaya atılarak zarar veren giysiler tekstil malzemesi olarak geri dönüşüme kazandırılacak. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.