Güle güle eğitim

Kastamonu İnteract Kulübü 51., dönemin 8. toplantısında Ayşegül Soylu Muslu ile kahkaha yogası yaptı.

  • 1097
Güle güle eğitim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha öncede  kulüp toplantısına konuk olarak katılan  ve kahkaha terapisi yapan Ayşegül Soylu Muslu yine kulübün davetlisi oldu.

Toplantı Bölge başkanı Devrim Ilgaz Karaahmet’in açılış konuşması ile başladı. Genel değerlendirmelerden sonra  Ayşegül Soylu Muslu davet edildi. Muslu önce “Kahkaha atmak ciddi bir iştir. Dünyadaki yeni trendlerden biri haline gelen kahkaha terapisinin çok ilgi gördüğünü anlatarak başladı. “Bugün dünyanın pek çok yerinde yüzlerce kahkaha terapisti var dedi. Bu amaçla kurulan kulüpleri olduğunu özellikle büyük şirketlerin bu terapiye çok ilgi gösterdiğini, kurumsal çalışmalar yapıldığını açıkladı. Çünkü Kahkaha terapisi yaş ve statü farkı olmadan herkesin katılabileceği ve herkesle yapılabilecek bir terapi.. Zaman ve mekandan da bağımsız… Büyük şirketlerin holdinglerin ya da kamu kurumlarının bütün günü kapsayan yoğun eğitim dönemlerinde mola uygulaması ya da toplantı yoğunluğunu  ve yorgunluğunu gidermenin bir yolu olarak bile yapılıyor dedi.

Kahkaha terapisi nefes egzersizleri ile koşulsuz kahkahanın birleşimidir“ diyerek devam eden konuşmasında kahkaha terapisinin ortaya çıkışını, kahkaha atmanın yararlarını anlattı.  Nefesin “hayat” demek olduğunu ama çoğunlukla doğru nefes almanın bilinmediği üzerinde dururken çoğunlukla alınan nefesin sığ nefes olduğunu diyaframa inmediğini dolayısıyla vücudun oksijen ihtiyacının karşılanmadığını açıkladı. Doğru nefes, evrenin enerjisinin vücudumuza girmesidir. Kanın temizlenmesidir. Hücrelerin yenilenmesidir dedi. Ardından doğru nefes alımında diyaframın kullanılması gerektiğini açıkladı. Hemen egzersizler yaptırarak nasıl doğru nefes alınacağını gösterdi. Nefes egzersizlerinin ardından kahkaha egzersizlerine geçilir geçilmez salon şen kahkahalarla doldu. Tüm katılımıcıların keyif aldığı etkinlik gerçekte de “güle güle” geçirildi.