Çatal'dan korsan taşımacılık uyarısı!

10 günlük Kurban Bayramı dolayısıyla tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar nedeniyle Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde büyük yoğunluk yaşanıyor.

  • 627
Çatal'dan korsan taşımacılık uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’na 1 gün kala Kastamonu Otogarında hareketlilik artmaya başladı. Otobüslerde yüzde yüz doluluğa ulaşılırken firmalar vatandaşlardan gelen talepleri karşılamak için ek seferler düzenledi. Gidişler ve dönüşler ile birlikte otogarda gözle görülür bir hareketlilik yaşanmaya başlarken Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Abdullah Çatal vatandaşları korsan taşımacılık konusunda uyardı.

Kastamonu’dan özellikle İstanbul seferlerinde büyük bir yığılma olduğunu, 4 günlük Kurban Bayramı içerisinde bilet bulunmadığını belirten Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Abdullah Çatal: “10 günlük bayram tatilinin açıklanmasının ardından biletler tükenmeye başlamıştı. Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte biletler tamamen tükenmiş durumda. Firmalar vatandaşlarımızdan gelen talebi karşılamak için ilave seferler koydular. İlave seferler günlük seferlerin iki katına çıktı. Normal dönemlerde günlük Kastamonu’dan İstanbul’a 20 sefer düzenleniyorsa bayramda bu sayı 40’a çıktı. Hem gidişlerde hem de dönüşlerde yaşanan yoğunluktan memnun olduğumuzu söyleyebilirim. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için dönüş biletlerini şimdiden alsınlar” dedi.

“KORSAN TAŞIMACILIĞA TAVİZ VERİLMEMELİ”
Tatil dönemlerinde vatandaşları özellikle korsan yolcu taşımacığını konusunda uyaran Abdullah Çatal: “Tatil dönemlerinde korsan dediğimiz denetimden uzak, hangi firmanın taşımacılığını yaptığını bilmediğimiz otobüsler ortaya çıkıyor. Bu korsan taşımacılık yüzünden çoğu zaman vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Otogarımıza giren her otobüs denetimden geçiyor. Çıkış yapmadan önce ilgili evraklarına bakılıyor. Aykırı bir durum var ise ceza uygulanıyor ve yola çıkmasına müsaade edilmiyor. Otobüs başka bir şoför ile yoluna devam ediyor. Otogara giren her otobüs ve otobüs kaptanı için aynı prosedür uygulanıyor. Ancak yol kenarından yolcu alan ve yol kenarına yolcu bırakan firmalar, otobüsler var. Bu otobüsler otogara girmediği için çoğu zaman denetimden uzak kalıyor. Bazı otobüslerin üzerinde yazı dahi yok. Kimdir, hangi firmaya bağlıdır bilemiyoruz. Bizlere bu noktada çok şikayet geliyor lakin bizim bu noktada yapacağımız bir durum yok. İl Emniyet Müdürlüğü’ne korsan otobüsler ile ilgili yazılarımızı yazdık. Denetimlerin daha da sıklaştırılmasını talep ediyoruz. Biz dernek olarak il merkezindeki otobüslerin gereken denetimlerinin yapılmasını sağlıyoruz. Lakin ilçelerimizden gelen otobüslerimizin büyük bir kısmı otogara giriş yapmadığı için denetimden uzak kalıyor. Otogara giriş yapmayan otobüsün takograflarına bakılamıyor. O yolu tek şoförle mi gidip gitmeyeceği bilinmiyor. Bir nevi korsan taşımacılık yaşanıyor. İlgili kanuna göre otogar haricinde herhangi bir noktadan yolcu almak yasak olmasına rağmen Kastamonu’da denetime girmek istemeyen ilçe otobüsleri otogar karşısından yolcu almaya devam ediyor. Emniyete yazdığımız yazı sonrasında denetimlerin sıklaştırılmasını bekliyoruz. Denetimleri tam olarak yapılmazsa üzülerek söylemek gerekiyor ki bazı olumsuzlukların önüne geçmekte geç kalırız” dedi.

Kurban Bayramı’nda her bayram yaşanan üzücü kazaların yaşanmaması temennisinde bulunan Çatal, hem vatandaşlara hem de uzun yola gidecek şoförlere biraz daha dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Kazım BOLAT