Çelik "Miraç, insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur"

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 346
Çelik &quotMiraç, insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik yazılı mesajında: "3 ayları içerisinde barındırdığı mübarek günlerden biri olan Miraç Kandili’ni kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Yüce Allah tarafından âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in, Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen ve varlığın özüne ve anlamına yolculuğu ifade eden İsra ve Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.

Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.

İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır.

Bu itibarla bu gece idrak edilecek Miraç Kandili'ni en kalbi duygularımla kutluyor, bu anlamlı gecenin tüm İslam âlemine ve Kastamonu'lu hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum."