Hemşehrimiz Bitkin, Başkanlık Sistemini Anlattı

Karabük Üniversitesi Kamu Yönetim alanında master yapmakta olan hemşehrimiz Şükrü Bitkin başkanlık sistemini anlatmak üzere Kırıkkale Üniversitesinin konuğu oldu.

  • 1046
Hemşehrimiz Bitkin, Başkanlık Sistemini Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırıkkale Üniversitesi sosyal yaşam ve dayanışma topluluğu tarafından düzenlenen konferansta Bitkin'e ilgi oldukça fazlaydı.

Konuya başlamadan önce Ankara'daki patlama ile ilgili de açıklamalar da bulunan Bitkin; terör konusunda artık kesin çözümler üretmeliyiz ki bir daha canımız yanmasın diyerek terörün her türlüsünü kınadığını belirtti.

Ardından hükümet sistemleri üzerinde açıklamalarda bulunan Bitkin; devlet geleneğimizin eski olması dolaysıyla bir çok anayasa tecrübesi yaşadığımızı ve bu anayasalarla da hükümet sistemlerinde değişikliğe gidildiğini belirterek sistem değişikliği gibi ülkenin bütününü etkileyecek durumlarda herkesin görüşünün alınması gerektiğini, yeni yazılacak anayasanın  da yine herkes tarafından ortak konsensusta hazırlanması gerektiğini belirtti.

Ardından parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişte halkın desteğinin çok önemli olacağını ve bunun da referandum ile mümkün olduğunu belirtti.

Konferans öncesi ve sonrasında ilimizin de tanıtımını yapan Bitkin; kongreyi düzenleyen Kırıkkale Üniversitesi sosyal yaşam ve dayanışma topluluğuna misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.