İnebolu balıkçı barınağı ve liman problemini Meclis'e taşıdı

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, ilçelerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem yapmaya devam ediyor.

  • 1574
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İnebolu balıkçı barınağı ve liman problemini Meclis'e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, ilçelerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem yapmaya devam ediyor.

6. Yasama döneminin başlamasıyla birlikte İhsangazi ve Küre ilçelerinin sorunlarına değinen Milletvekili Baltacı, Meclis’in 6’ncı birleşiminde İnebolu’nun balıkçı barınağı ve liman problemini dile getirdi.

İnebolu Limanı’nın işletme hakkının 49 yıllığına Cengiz Holding’e verildiği 2016 yılında ilçe balıkçılarına barınak sözü, İnebolu esnafı ve halkına ise ticaret gemilerinin demir atabileceği bir liman ve ekonomisi şahlanmış bir İnebolu vaadi verildiğine dikkat çeken Milletvekili Baltacı, "Gelin görün ki ne İnebolu’nun balıkçı barınağı var, ne de kıyılarına o ticaret gemileri yanaşıyor” diye konuştu.

"Şahlanmak bir yana İnebolu eski günlerini arar olmuştur" ifadelerini kullanan Milletvekili Hasan Baltacı, İnebolu’nun biran önce balıkçı barınağına kavuşturulması, İnebolu Limanı’nın ise Cengiz Holding’in değil İnebolu ve tüm Kastamonu’nun çıkarına hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Hasan Baltacı Meclis’te yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Kastamonu İnebolu Limanı’nın işletme hakkı 2016 yılında 49 yıllığına Cengiz Holding’e peşkeş çekilmiştir. Bu özelleştirme; İnebolu balıkçısına modern, daha geniş barınak sözü verilerek, İnebolu’nun esnafına, halkına Ro-Ro ve Kruvaziyer gibi ticaret gemilerinin artık ilçe kıyılarına yanaşacağı, ilçe ekonomisinin şahlanacağı vaadinde bulunularak gerçekleştirilmiştir. Ancak gelin görün ki ne İnebolu’nun balıkçı barınağı vardır, ne de kıyılarına o ticaret gemileri yanaşmaktadır. Şahlanmak bir yana İnebolu eski günlerini arar olmuştur. İnebolu balıkçı barınağı biran önce yapılmalıdır. İnebolu Limanı Cengiz Holding’in değil, İnebolu’nun tüm Kastamonu’nun çıkarına hizmet etmelidir. Çünkü İnebolu bağımsızlıktır, İnebolu istiklaldir, İnebolu kurtuluştur."