'İnternet haber sitelerine sahip çıkalım'

Murat Başesgioğlu, 'Haydi Kastamonu' sloganıyla 'Kastamonu'daki internet haber sitelerine sahip çıkalım.' dedi.

  • 1211
'İnternet haber sitelerine sahip çıkalım'

Kastamonu’nun yetiştirdiği önemli devlet adamlarından, Türk siyasetinin bir dönemine damgasını vurmuş, Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonulu hemşehrilerine seslendi.

Kastamonu basını hakkında açıklamada bulunan Başesgioğlu, "Kastamonu basını, köklü bir tarihe, gurur duyulacak bir maziye sahiptir. 1868 yılında ilk matbaa kurulmuş, 1872 yılında ilk gazete 'Kastamonu Gazetesi' yayınlanmıştır.

Bir buçuk asırdan beri, Kastamonu basını çıkarttığı gazete ve dergilerle toplumu aydınlatmaya ve kent kültürünün oluşumuna önemli katkılar sunmuştur.

Özellikle İstiklâl Savaşı sırasında; Millî Mücadele’nin başarısı için büyük bir misyon üstlenmiş, yazıhanelerini mücadelenin karargâhı yapmışlardır. Vatanımıza göz dikmiş emperyalizme karşı Anadolu’nun sesi ve vicdanı olmuşlardır.

Yerel basın, bulunduğu ilin hafızasıdır, kültürüdür, dünyaya açılan penceresidir. Hele bizim gibi köklü bir geleneği olan yerel basın şehrin önemli bir değeridir." dedi.

"İnternet haber sitelerine sahip çıkmalıyız"

Başesgioğlu, "Değişen teknolojiyle birlikte basılı yerel basınımız, mesleklerini sürdürebilmek adına dijital mecralarda yerini almıştır. Yeni çıkan yasa, internet haber sitelerine resmi ilan alabilme imkânı sağlamış, kurumsallaşmaları yönünde önemli açılımlar getirmiştir. Basın İlan Kurumu’na başvuran internet haber siteleri, gerekli şartları sağladıkları takdirde Basın İlan Kurumu reklam gelirlerinden pay alabileceklerdir. Bu da yerel basınımız için önemli bir gelir kaynağıdır. İnternet haber sitelerimiz başvurularını yapmış, kendi üzerine düşen şartları yerine getirmiş ya da getirmeye devam etmektedir. Burada bir hemşehri, bir okuyucu olarak bize düşen de bugün onların yanında olmaktır, gayretlerini desteklemektir." diye konuştu.

"İnternet haber siteleri ayrım yapılmadan ziyaret edilmelidir"

Başesgioğlu şöyle devam etti:

"İnternet haber sitelerinin başvurularının geçerli olabilmesi için; her gün belli sayıda ziyaretçinin ziyaret etmesi ve okuma yapması gereklidir. Bir gün içinde 3-5 dakikamızı ayırmamız dışında bize hiçbir maliyeti olmayacak ancak gazetelerimiz için çok anlamlı olacak böyle bir davranışı sizlere tavsiye ediyorum, katılmanızı temenni ediyorum.

İnternet haber sitelerimizi aralarında hiçbir ayrım yapmadan ziyaret etmeniz, aynı zamanda toplumsal dayanışmamız için de iyi örnek oluşturacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk günlerinde tarihe anlamlı bir not düşelim. İkinci bir ricam da nerede yayınlanırsa yayınlansın ilimizin sesi olan gazeteleri desteklemenizdir.

İnternet haber sitelerimize çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Yolları açık, varlıkları daim olsun. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. İkinci yüzyılda milletimizin ve devletimizin yolu açık olsun."