Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına yönelik eğitim

Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çocuk ihmal ve istismar konulu eğitim düzenlendi.

  • 581
Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına yönelik eğitim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Politikalar Kastamonu İl Müdürlüğü'nün koordinesinde ilimizdeki resmi kurumlara yönelik Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çocuk ihmal ve istismar konulu eğitim düzenlendi.

Basın İlan Kurumu, KOSGEB, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kastamonu Belgelendirme Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü kurum yöneticileri ve personellere yönelik düzenlenen eğitim Kastamonu Sosyal Hizmet Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Eğitime,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Figen Çelikörs, Kastamonu TSE İl Müdürü Bayram Güven, Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru ve diğer kurumların personelleri katıldı.

Sosyal Çalışma Görevlisi Tuğba Demirezen verdiği eğitimde şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu, toplumsal cinsiyet eşitliği için büyük bir engel olduğunu ve sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Kurum olarak kadınlar için eğitim, istihdam, bakım, koruma, barınma gibi birçok alanda hizmetler verildiğine değinen Demirezen, şiddet anında başvurulması gereken kurumlardan ve ŞÖNİM hizmetlerinden bahsetti. Ayrıca toplumsal cinsiyet rolleri, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yaptıkları alan çalışmalarını sundu.

Sosyal Hizmet Görevlisi Ümit Kadıoğlu, “cinsel istismarın tanımı ve istismardan korunma yöntemleri” hakkında bilgiler verdi.

Kadıoğlu ayrıca, “istismar konusunda bilinen yanlışlar, risk faktörleri ve hukuksal süreç” hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve kurumun bu alanda yaptığı çalışmalar hakkında ayrıntılı sunum yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Kastamonu İl Müdürlüğü yetkilileri, ilimizdeki resmi kurumlara yönelik Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çocuk ihmal ve istismar konulu eğitimlerin devam edeceğini bildirdi.