KASGEG'in Bu Ayki Konuğu Tuzcuoğlu Oldu

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG)'in ''Memleketine faydalı olmak için donanımlı bir birey olman gerek'' düşüncesiyle başlattıkları Bilgi Birikimi Toplantıları devam ediyor.

  • 742
KASGEG'in Bu Ayki Konuğu Tuzcuoğlu Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Derneğin genel merkezle eş güdümlü olarak gerçekleştirdikleri toplantılarda KASGEG Kastamonu Şubesi’nin üçüncü konuğu Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Tuzcuoğlu oldu.

Tuzcuoğlu gerçekleştirdiği konferansında “21.Yüzyılda İnsan Olmak” konusunu işledi. Konferans öncesi bir konuşma yapan KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Bilgi Birikimi Toplantıları kapsamında kendi meslek grubunda rol model olmuş iş adamı, siyasetçi, sanatçı, hukukçu, bürokrat gibi kişileri gençlerle buluşturmalarındaki amacın Kastamonu gençlerinin daha donanımlı olması olduğunu belirtti. Küçükşabanoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Dünya değişiyor ve bizler değişen dünyada bir çok ildeki Sivil Toplum Kuruluşları ile yarış halindeyiz ve herkes kendini geliştiriyor.En büyük amacımız bizlerin donanımlı olması ve o yüzden çok güzel işler yapmaya devam ediyoruz.İleride çocuklarımızın,torunlarımızın ‘memleket o kadar zor bir dönemden geçerken sen ne yaptın?’sorusuna cevap veremezsek bu bizim ayıbımız olur.Tek amacımız ileride çocuklarımız ve torunlarımız sorduğu zaman ‘memleket için sizler ne yaptınız’ dendiği zaman biz memleket gelişsin diye elimizden geleni yaptık diyeceğiz ve bunu da yapmaya devam edeceğiz.Laik Cumhuriyetin gençleri olarak da dernek olarak çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz.”

Kendi memleketinde memleketinin gençleriyle bir arada olmaktan keyif aldığını dile getiren Doç. Dr. Necla Tuzcuoğlu, “21.Yüzyılda İnsan Olmak” başlıklı konferansında 21.Yüzyılın özellikleri, sağlıklı ve gelişmiş insan, yaşama sanatı, değerler eğitimi konuları üzerinde durdu. 21.yüzyıla teknolojinin damgasını vurduğunu kaydeden Tuzcuoğlu,insaoğlu’nun bu yüzyılda teknoloji ile iç içe bir yaşam sürdüğünü dile getirerek bu durumun bilgiye çabuk ulaştığımız gibi çabuk tüketmemize de neden olduğunu belirtti. 21.yüzyılın ana özelliklerinden birinin de küreselleşme olduğunu kaydeden Doç.Dr.Necla Tuzcuoğlu bu durumun yerel ve evrensel değerlerden ortaya çıkan kültürel bir zenginliği de beraberinde getirdiğini bu
durumda da her insanın daha donanımlı ve daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Çeşitli etkinliklerle katılımcıları da konferansa dahil eden Tuzcuoğlu nefes egzersizi, grup çalışması konuları üzerinde durarak farkındalıkların önemine değindi. Katılımcıların büyük keyif aldığı konferansın sonunda KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu tarafından Doç.Dr.Necla Tuzcuoğlu’na plaket takdim edildi.