Kastamonu Adliyesi önünde eylem

'Paralel Yapı' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ardından Kastamonu Adliyesi önünde yaklaşık 300 kişi eylem yaptı.

  • 2231
Kastamonu Adliyesi önünde eylem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Paralel Yapı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ardından Kastamonu Adliyesi önünde yaklaşık 300 kişi, ellerinde Zaman gazetesi, çeşitli dövizler ve Türk bayraklarıyla eylem yaptı.

Sık sık 'özgür basın susturulamaz' sloganlarının atıldığı eyleme sivil toplum kuruluşları ve Kastamonu İş Adamları Derneği (KİAD) de destek verdi. Kalabalık grup, Kur’an-ı Kerim okuyarak gözaltına alınanlar için dua etti.

Polis tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde, KİAD Başkanı İbrahim Köse, 14 Aralık Pazar gününün demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Köse; “14 Aralık 2014, demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçti. Makul şüphe yasasının onaylanmasından sonra, senarist, yönetmen ve yapımcıların da aralarında bulunduğu ‘medyaya darbe’ operasyonunda Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alındı. Dün, Türkiye’de bir tiyatro oyunu sahnelendi. Askeri darbe şartları dahil, hiçbir dönemde görülmemiş şekilde, ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi polis tarafından basıldı ve genel yayın müdürü gözaltına alındı. Yine en büyük görsel yayın gruplarından birinin başkanının evi arandı. Hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda nezarete alındı” dedi.

Köse, ayrıca adliye önünde yapılan açıklamada devlet kurumlarına verdiği rahatsızlıktan dolayı özür diledi. Daha sonra kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı.