'Kastamonu afet şehri olmaktan kurtarılmalı'

İYİ Partili Katar, 'Herkesi göreve davet ediyorum. Kastamonu'yu afet şehri olmaktan hep beraber kurtarmak zorundayız.' dedi.

  • 2458
'Kastamonu afet şehri olmaktan kurtarılmalı'

İYİ Parti 28. Dönem Milletvekili Adayı Ahmet Katar, "Sel Kastamonu'nun ve Karadeniz Bölgesi'nin kaderi değil, olmamalı." dedi.

Yetkililerin insanları dere yataklarına ev yaptıkları için suçlayarak bu işten kurtulmalarının mümkün olmadığını söyleyen Katar, "Bizim arazi koşullarımız bu tür yerleşimleri zorunlu kılıyor. Burada yapılması gereken dere yataklarının acilen ve akıllı projelerle ıslah edilmesidir. Yerleşim bölgelerinde derelerin altı betonlanarak, yanları tretuar ile örülerek suyun akışı kolaylaştırılmalıdır. Bunu yapmadığımız müddetçe bu işin içinden çıkma şansımız yoktur." diye konuştu.

"Yağmur yağınca sel aklımıza geliyor, güneş açınca unutuyoruz"

Katar, "İktidar ve muhalefet farketmeksizin herkes sel olunca sel bölgelerinde sarı çizmeleri giyip işaret parmakları ile durum tespiti yapıyorlar. Marifet çamurun içinde poz verip açıklama yapmak değil, afet başa gelmeden tedbir almaktir. Biz ki Kastamonu olarak Bozkurt sel afeti yaşamış onlarca hemşehrimizi kaybetmiş bir iliz. Buna rağmen akıllanmadık, yine birçok ilçemizde sel ve heyelan noktasında acilen çözülmesi gereken sorunlar var. Artık yeter. Herkesi göreve davet ediyorum. Kastamonu'yu afet şehri olmaktan hep beraber kurtarmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Siyasileri çözüm üretmeye davet ediyorum"

Ahmet Katar, "Kastamonulunun canı da malı da bu kadar ucuz değil. Siyasileri gerçekliği olmayan vaatlerle hemşehrilerimizi kandırmaya değil, ilimizin acil sorunları noktasında bir an önce girişimde bulunarak çözüm üretmeye davet ediyorum. Başka Kastamonu yok. Kastamonu hepimizin. Sahip çıkmak hepimizin görevi. En acil sorunlarımızdan biri olan ve yakın zamanda canımızı çok fazla yakan sel ve heyelan afetlerine artık dur demek zorundayız." şeklinde konuştu.