Kastamonu, Bütünleşik Turizm Projesi ile tanıtılacak 

Kastamonu, Çankırı ve Sinop'un turizm potansiyellerini yeni nesil pazarlama yöntemleriyle ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından projelendirilen 'Bütünleşik Turizm Projesi' Kastamonu Tabiat Turizm Değerlendirme Toplantısında, il ve ilçe yöneticilerine tanıtıldı.

  • 1241
Kastamonu, Bütünleşik Turizm Projesi ile tanıtılacak 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in başkanlık ettiği Kastamonu Tabiat Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda, son dönemde zengin turizm destinasyonları ile dikkatleri üzerine çeken Kastamonu’nun tanıtımına yönelik ulusal ve uluslararası alanda yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Toplantı Salonu’nda 05 Nisan 2017 Çarşamba günü yapılan toplantıya, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanvekili Eşref Can, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve turizm ile ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri  katıldı.

Yeni Bir Dönemin Başlangıcı
Toplantı da açış konuşmalarının ardından kürsüye gelen KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Kastamonu, Çankırı ve Sinop Turizminin uluslararası standartlarda tanıtımına yönelik Ajansımız tarafından yürütülmekte olan “Bütünleşik Turizm Proje” hakkında katılımcılara bilgi verdi.

KUZKA Genel Sekreter Vekili Genç, projenin ana çıkış noktasının turist profilinin değişmesi nedeniyle, turizm değerlerinin tanıtılmasında radikal değişim ihtiyacından kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi: “Küresel ve bölgesel yaşanan olumsuzluklara rağmen turizm sektörü gerek ulusal, gerekse yerel düzeyde en önemli gelir getirici sektörler arasındaki yerini koruyor. Artan ulaşım imkânları ile daha fazla seyahat eden, yerinden kalkmadan her türlü bilgiye ulaşabilen, yeni yerler keşfetme arayışında olan bir turist profili ile karşı karşıyayız. Dolayısı ile bu değişime ve kültüre ayak uydurabilen destinasyonların yakın gelecekte hızla yıldızları parlayacak. Bu noktada özellikle turizm değerlerimizin tanıtımı noktasında radikal bir değişiklik yapma zamanı gelmişti.”

Şimdi Birlik Zamanı
Konuşmasında sektör temsilcilerine birlik çağrısı yapan KUZKA Genel Sekreter Vekili Genç, ortak strateji ve hedefler olmadan, ihtiyaç durumunda sadece kısa süreli işbirlikleri ile parça parça tanıtım faaliyetlerinin, yüksek bütçelerine rağmen beklenen olumlu etkiyi yaratmadığına dikkat çekti.

Genel Sekreter Vekili Genç, “Elimizdeki çok değerli ürünü Kastamonu’muzu daha etkin tanıtmak için Ajans Yönetim Kurulumuzun büyük desteği ile bu projeye başladık. Turizm alanında yeni bir dönemin miladı olarak görülebilecek kapsamlı bir iş ortaya çıktı. Sürekli kendini revize edebilen, yeniliklere çok hızlı adapte olabilen bir sistem oluşturduk. Ve daha da önemlisi bu sistemi Kastamonu’da turizm sektöründeki doğrudan ya da dolaylı ilgili olan tüm paydaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Birlikte en etkin tanıtım çalışmalarını yapacağımıza inancımız tamdır.” dedi.

Konuşmalardan sonra Kastamonu Bütünleşik Turizm Projesi’ne ilişkin olarak KUZKA Planlama, Programlama ve Araştırmalar Birimi’nde görevli uzmanlar tarafından detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda Bütünleşik Turizm Projesi kapsamında çalışmaları tamamlanan kastamonu.travel tanıtım portalı, tanıtım filmleri, kataloglar, broşürler, indoor ve outdoor reklam çalışmaları ile tüm medya araçlarında kullanılacak tanıtım araçları ayrıntılı olarak katılımcılara tanıtıldı.

Kastamonu tanıtımına ilişkin sektör temsilcilerinin de katkı sağladığı toplantıda Vali Yaşar Karadeniz’in talimatıyla, ilgili kurum temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon oluşturuldu.

Toplantıda alınan karar gereğince komisyon, Kastamonu merkez ve ilçeleri de kapsayacak şekilde eko turizmin tanıtımına yönelik teknik ön hazırlık çalışmalarını Nisan ayı sonuna kadar tamamlayacak. Daha sonra komisyonun yapacağı çalışmalara Nisan ayındaki toplantıda son şekli verilerek uygulanmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığına sunulması planlanıyor.