'Kastamonu'da AKP dönemindeki belediye incelenmelidir'

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, KRT TV'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman Siyaset' programında Hamza Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili konuştu.

  • 4834
'Kastamonu'da AKP dönemindeki belediye incelenmelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürkan Hacır’ın sunduğu, gazeteciler Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu’nun katıldığı programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Kastamonu Belediyesi eski başkanı Tahsin Babaş’ın açıklamalarının çeliştiğine dikkat çeken Hikmet Erbilgin şunları söyledi;

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu olayı 2018 yılına bağladı. AKP Genel Merkezi ile bir ilişki kurulmasını istemiyor. Belediye eski başkanı Tahsin Babaş’ta yaptığı açıklamada 2019’dan sonra Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun paralı pullu işlere girişmiş olabileceğini belirtti. O da olayın kendi dönemiyle ilişkilendirilmesini istemiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu yoksa Kastamonu eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş’mı yalan söylemektedir? Kastamonu halkı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına mı yoksa Tahsin Babaş’a mı inanmalıdır? Ayvatoğlu olayında geçmişe perde çekilmeye çalışılmakta, tepeden aşağıya derinleşmiş bu saadet zincirinin kopmaması için gayret sarf edilmektedir. Ayvatoğlu’nun kısa sürede nasıl zenginleştiğinin ve böyle lüks bir hayat nasıl sürdüğünün ortaya çıkarılması için mutlaka Kastamonu Belediyesi’nin AKP dönemindeki iş ve işlemlerinin incelenmesi gerekiyor.”