'Kastamonu'da faciadan kıl payı dönüldü'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Eğitim Sekreteri Dıramalı, 'Geçtiğimiz günlerde Kastamonu'da bir öğrenci yurdunda asansör kayması yaşandı. Faciadan kıl payı dönüldü.' dedi.

  • 2226
'Kastamonu'da faciadan kıl payı dönüldü'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Eğitim Sekreteri Akın Dıramalı, basın açıklamasında bulunarak, Kastamonu’da bir kız öğrenci yurdunda asansörün 2 kat aşağıya kayması öğrencileri büyük ölçüde etkilemiş, bir faciadan daha kıl payı dönülmüştür." dedi.

Dıramalı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Aydın-Efeler Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdundaki asansör faciasında Zeren Ertaş kızımız hayatını kaybetmiş 15 öğrencimiz yaralanmıştı. Henüz hayatının baharında olan kızımız, sorumluluklarının bilincinde olmayan; görev bilincini hiçe sayan birkaç görevli yüzünden yaşamını yitirmiştir.

Yürekleri parçalayan, cinayetten hiçbir farkı olmayan bu vahim olaydan sonra öğreniyoruz ki ilimiz Kastamonu’nun da içinde olduğu birçok öğrenci yurdunda bu tarz vakalar meydana gelmiş ve gelmeye de devam ediyor.

28 Ekim Cumartesi günü Kastamonu’da bir kız öğrenci yurdunda asansörün 2 kat aşağıya kayması öğrencileri büyük ölçüde etkilemiş, bir faciadan daha kıl payı dönülmüştür.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada; sorumlu kişi ve kurumlara defalarca şikayetlerini bildirmelerine rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını, alınsa da geçici çözümler bulunduğunu dile getirmişlerdir. Gereken ilgiyi göremeyen gençler, seslerini duyurmak için sosyal medya aracılığıyla tepkilerini göstermişler, yurtlarından çıkarak durumu protesto etmişlerdir.

Anne-babaların gönül rahatlığıyla çocuklarını teslim etmeleri gerektiği bu yurtlarda bireysel ya da kurumsal dönüşü olmayan bu ölümcül ihmaller yüzünden Kredi Yurtlar Kurumuna olan güven ciddi manada zedelenmiştir. Ne ebeveynler çocuklarını ne de gençlerimiz kendilerini yurtlarda güvende hissetmemektedir. Bu güveni devlet sağlayamıyorsa, anne-baba çocuğunu gönül rahatlığıyla devletin ellerine bırakamıyorsa devletin gençlerimize biraz daha kulak vermesi gerekmez mi? Gençlerimizin güvenliğinin sağlanması, hak ettikleri yaşam koşullarının oluşturulması için daha fazla kayıp mı verilmeli?

Biz millet olarak böyle bir sorumsuzluk yüzünden bir gencimizin bırakın hayatını kaybetmesini, en küçük zarar görmesini bile kabul etmiyoruz. Böyle üzücü bir olayın bir daha yaşanmamasını, gençlerimize gereken değerin verilmesini ve onlar için en uygun koşulların oluşturulmasını diliyoruz."