Kemiksiz, Tasavvuf Konseri ile Gönülleri Okşadı

Kastamonu Belediyesi ile Hz. Pir Şeyh Şa'ban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından organize edilen Tasavvuf Musikisi konserinde Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Mehmet Kemiksiz konser verdi. 

  • 631
Kemiksiz, Tasavvuf Konseri ile Gönülleri Okşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi ile Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından organize edilen Şeyh Şa’ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Spor Salonunda Tasavvuf Musikisi verildi.

Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Mehmet Kemiksiz, verdiği konserde seslendirdiği eserlerle salonu dolduranları mesh etti. Birbirinden güzel eserleri okuyarak kulakların pasını silen Kemiksiz, aynı zamanda kaside ve ilahilerde seslendirdi. Konserde Kemiksiz’e, Üsküdar Enderun Hafızlar Topluluğu da eşlik etti.

BAŞKAN BABAŞ, SİTEMDE BULUNDU
Konser sonunda konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Şeyh Şa’ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftasını tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurmanın en büyük arzuları olduğunu belirterek, “Bu konuda konuşuyoruz ve zamanla belli bir yol alıyoruz ama konuşmaktan da öte geçemiyoruz. Kastamonulular olarak birlik ve beraberlik içerisinde Anadolu’nun dört pirinden birisi olan Hz. Şeyh Şa’ban-ı Veli’yi tam anlamıyla duyurmamız gerekiyor. Bunu Kültür Bakanlığının programına aldırmamız gerekiyor. Bizim gönlümüzden geçin budur, bu yolda inşallah sonuca ulaşacağız. Halkımız bu konuda yıllardır büyük çaba gösteriyor. Bizde belediye olarak buna destek veriyoruz. Çünkü Kastamonu, tarihiyle ve kültürüyle ünlenmiş ve nam salmış bir şehirdir. Bu başarıları hem yaşamamız hem de geleceğe sunmamız gerekiyor. Bunlarda bizlerin yapacağı çalışmalarla olacak. Bununda tertipli ve düzenli bir şekilde gelecekteki neslin anlayabileceği bir şekilde olması gerekiyor” dedi.

Tasavvuf Musikisi konserine katılımın az olmasından dolayı sitemde bulunan Başkan Babaş, “Bilemiyorum, belki de herkesin işi gücü olabilir. Fakat bu tür gönül sultanlarının anıldığı etkinliklere duyarlı olmamız gerekiyor. Biraz daha gönül vermek lazım, katılımcı olmak lazım diye düşünüyorum. Özellikle günler öncesinde bu etkinlikleri duyuruyoruz, günlerce bu etkinliklere çalışıyoruz. Bu yüzden elimizden geldiğince bu etkinliklere iştirak etmek hem şehrimizin görevi hem de manevi görevimiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Muharrem Avcı ise, Şeyh Şa’ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası etkinliklerine destek veren herkese teşekkür ederek, 1992 yılından itibaren anma haftası etkinliklerini devam ettirdiklerini söyledi. Kastamonu Evliyaları Anma Haftasının zamanla uluslararası etkinliklerle kutlanır hale geldiğini ve milletlerarası kutlanır hale geldiğini belirtti. Şeyh Şa’ban-ı Veli Hazretlerinin vefatının 450. yılı olan 2019 yılında UNESCO tarafından Dünyada Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Yılı ilan ettirilmesi arzusunun hayal olmaktan erişilebilir hedef olmaya yöneldiğini ifade eden Doç. Dr. Avcı, “Yeter ki el birliği, güç birliği ve gönül birliği yapalım. Bu konuda herkesten büyük destekler bekliyoruz” dedi.

Başkan Babaş, konserin ardından Mehmet Kemiksiz’e günün anısına plaket takdim etti.