Küre Doğal Ürünleri Başkentte Tanıtıldı

Küre doğal ürünleri Başkentte tanıtıldı.

  • 810
Küre Doğal Ürünleri Başkentte Tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Küre Kaymakamlığı standı, Başkentte Kastamonu Günlerinde damgasını vuran stantlar arasında yer aldı. Ankara’da düzenlenen 11. Başkentte Kastamonu Günlerine çok iddialı hazırlanan Küre Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, Küresel El Sanatları, Küre’den Küre Dağları Doğal Ürünleri standı yine damgasını Başkentte de vurdu. 

Her yıl yeni yaptığı proje ve çalışmalarla büyük ivme kazanan, başarı elde eden Küre Kaymakamlığı, HEM Müdürlüğü, Küresel El Sanatları, Küre’den Küre Dağları Doğal Ürünleri standı yine büyük bir ziyaretçi akınına uğradı.

Küre’nin dağlarında ve yöresinde yetişen doğal ürünlerden elde edilen çeşitler Ankara’da tanıtıldı ve Ankaralıların ve Kastamonuluların da büyük ilgisini çekerek bu ürünlerden hem tattalar, hem de organik ve doğal olduğu içinde, gönül rahatlığı ile tüketmek için de aldılar. 

Yine Küresel El Sanatları’nın da yaptığı ürünler göz kamaştırdı, Küre HEM’e ait Küresel Sanatlar standında yer alan ürünler arasında mis sabun, butik sabun, Küre kilimi, yöreye özgü ahşap hediyelikler, taş baskı, trikotaj, makine nakış ürünleri, Küre hatırası olarak İlçe madeninin tarihi cüruflarından yapılan, tarihi maden mirası olan bakır cürufu da başkentte büyük ilgi ve dikkat çeken ürünler oldu. Bu doğal ve organik olan ürünler tanıtım siteleri olan www.küreden.com ve www.kureselelsanatları.com dan da izlenip öğrenilebiliyor.

Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, “Göreve başladığını günden itibaren ilçemizin değerlerini ön plana çıkartmak ve tanıtmak için çalışıyoruz, işsizlere ve ekonomik darlık içinde olanlar için de ilçenin doğal ve organik ürünlerini değerlendirerek, işsizler ve ekonomik darlığı olanlara da iş istihdamı yaratıyoruz. Bu sayede çok sayıda ürün elde ettik, bu ürünlerin satışından da Küre ekonomisine katkı sağlanıyor, biz sadece ilçenin bu ürünlerini değerlendirmeleri için öncülük yapıyoruz, ilçe halkı da buna destek veriyor, şu anda da başarılı bir şekilde de gidiyor, emeği geçenleri de kutluyorum "dedi ve Başkent Kastamonu Günleri’nde de ürünlerin büyük rağbet gördüğünü söyledi.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)