Özgecan Aslan İçin Yürüdüler

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan için Kastamonu'da protesto yürüyüşü düzenlendi.

  • 1038
Özgecan Aslan İçin Yürüdüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Hunharca bir şekilde katledilen Özgecan Aslan için toplanan yüzlerce vatandaş, Özgecan Aslan’ın fotoğrafı ile birlikte ‘Kadına Şiddete Hayır’ pankartı açtı. Bazı kadınlar ise, ellerinde açtıkları pankartlarla kadına karşı uygulanan şiddeti protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Kışla Parkı önünde biten yürüyüşte grup adına açıklamada bulunan üniversite öğrencisi Derya Oktay, “Düzenlediğimiz bu gösteri, tacizin, tecavüzün, devletin ve toplumun duyarsızlığına bir haykırıştır. Türkiye’de yüzde 97 şiddet gören kadınlarız. Bizler, polisin gözü önünde öldürülen kadınlardan sadece bir tanesiyiz. Bizler, namus cinayetleri sonucunda katledilen yüzlerce sessiz kadınlardan sadece bir tanesiyiz. Bizler, mini etekler giydiğimiz için, çalıştığımız için, akşamları sokağı çıktığımız için tecavüze uğrayan kadınlarız. Biz, Münevver’iz, N.Ç.’yiz, Özgecan’ız. Artık sessiz kalmayalım bu sapkınlığa ve sapıklığa. Bir Özgecan daha ölmeden, dur diyelim. Herkesin vicdanına sesleniyoruz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan liseli bir grup da, Cumhuriyet Meydanı'na gelerek protesto gösterisinde bulundu. Liseli öğrenciler, sloganlar eşliğinde Kışla Parkı'na kadar yürüyerek, tepkilerini ortaya koydular.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)