Küre'de KÖYDES Toplantısı Yapıldı

Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Meclis toplantısının ikincisi Küre Halk Eğitim Toplantı (HEM) Salonu'nda gerçekleştirildi.

  • 353
Küre'de KÖYDES Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küre Kaymakamı Nesim Işık başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl encümenleri Muzaffer Gülsoy,Mustafa Canbaz, İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Güven ve 34 köy muhtarı katıldı .6 ayda bir gerçekleştirilen toplantı da Kaymakam Işık, ‘’Evde Bakım Projesi’’ ne önem verileceği belirterek eskisi gibi köylerde gençlerin kalmadığını bayramlar dışında 10 ayda bir yaşlılara ziyaret gerçekleştirildiğini söyleyerek bu proje ile kurum amirleri ile her ay belirlenecek köy ve adrese ziyaret yapılacağını ifade etti.

Köy yollarında 51,3 kilometrelik 1. kat asfalt çalışmalarını gerçekleştirildiğini belirten Işık ilçe de metvcut 4 köy grup yollarında da çalışmaların yapıldığını söyledi. 2016 yılında ki çalışmalarda ise bu yapımı gerçekleştirilen 1.kat asfalta 2,kat asfalt çalışmalarını eklemenin bu dönemin asıl amaçlarından olduğunu belirten Işık, ‘’ İkinci kat asfalta önem vereceğiz’’ dedi. İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Güven’in 2015 yılı çalışmaları ve 2016 yılı çalışmaların da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdiği toplantıda, bir diğer husus olarak köylerdeki su depolarının bakımı ve temizliği ele alındı. Küre Kaymakamı Işık ,34 köy de 127 tane su deposunun yer aldığı ve bunların yapılan inceleme sonrasında bakım ve temizliğinin önem arz ettiği belirtilerek bu çalışmalarda ise muhtarlara önemli görevlerin düştüğünü ifade etti.

Yine çalışmalarda bir diğer hususun köy yolları ve bakımının önem arz etmesi olacağını dile getiren Işık, yüklü tonaj araçlarının da köy yollarının bozulmasında etkilerinin olduğunu özellikle kesim yapılan yollarda kendilerine bilgi verilmesi konusunda uyarılarda bulunduğu toplantı, 2016 yılında ki çalışmaların değerlendirilmesi sonrasında dilek ve temennilerle son buldu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)