Kurtcu'dan "AYI" Yerine "BOZKURT" Önerisi

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, Kastamonu'nun logosuna illa bir hayvan figürü düşünülüyorsa bunun ayı değil, Bozkurt olması gerektiğini söyledi.

  • 654
Kurtcu'dan &quotAYI" Yerine &quotBOZKURT" Önerisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurtcu, Kastamonu Valiliği tarafından gündeme getirilen logo tartışmalarına ayı önerisinde bulunan AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay’ın önerisine karşı çıktı.
Kastamonu’nun kültür ve medeniyetinde hiçbir surette yeri olmayan ayının şehrin logosu olarak belirlenmesi için yapılan bu tür çalışmaların doğru olmadığını ifade eden Kurtcu, “Çünkü Kastamonu’nun izzetine, bakarına, şahsiyetine, haysiyetine uygun bir davranış olmadığına inanıyorum. Kastamonu’yu diğer vilayetler nezdinde aşağılayacak, kaba saba insanların yaşayacağı bir şehir olarak algılanmasına vesile olacak bu ayı logosunun yanlış bir tercih olduğu kanaatindeyim. Yetkililerimiz, bu hususta Kastamonululuğu veyahutta Kastamonu’da hizmet etmeyi, kaba saba insanlara hizmet etme gibi de algılıyorsa onların kendilerini şahsiyetiyle ilgili bir sıkıntı olduğu düşüncesindeyim. Aklıselim yetkililerimizden, bu konuda karar alıcılara aklıselimin hakim olması ve şehrimizin iç dinamiklerini yansıtacak, şehrimizi diğer vilayetler nezdinde haysiyetini, izzetini, bekasını, şahsiyetini gösterecek ve marka değerini de yükseltecek bir logonun oluşturulması, globalleşen bir dünyada, ülkemizde ve diğer vilayetler noktasında güzel bir çalışmadır” dedi.

“LOGOMUZ, İLLA BİR HAYVAN FİGÜRÜ OLACAKSA O ZAMAN BOZKURT OLSUN”

Kastamonu’nun diğer vilayetler nezdinde tanıtılmasına katkı sağlayacağı düşünülen logonun illa bir hayvan figürü şeklinde düşünülüyorsa bunun Bozkurt olmasının doğru olacağını belirten Kurtcu, “Ben, bir Kastamonu aşığı ve Kastamonulu sorumluluk sahibi birisi olarak, sadece tenkit eden bir anlayışın sahibi değilim. Bu noktada Kastamonu’muz için logo önerimiz, ülkemizin orman varlığının yüzde 13’ünden fazlasına sahip olan, şehirde yaşayan kültür ve medeniyeti yansıtacak, Türk varlığının da ve Türk milletinin de özünü teşekkül ettiren Türk milletinin 24 oğuz boyundan oluştuğu, bu yüzdende Kastamonu’da 24 oğuz boyunun yaşamasından ötürü, bu 24 oğuz boyunun isimlerinin köylerimizde, ilçelerimizde ve ilimizde yaşamasından dolayı Türk vatanı olan ve hiçbir şekilde işgal görmemiş bir şehir olan Kastamonu’muza illa bir hayvan figürünün logo olarak düşünüldüğünde Türk milletinin uluslararası camiada temsil noktasındaki Bozkurt’u öneriyoruz. Türk’ün her türlü vasfını, şehrimizin milli hassasiyetini nazara aldığımız vakit güzel şehrimizin logosunun Bozkurt olması bizi gayet mutlu eder ve çokta güzel olur” diye konuştu.

Ayıyı şehrin logosunun olamayacağının diğer nedenini de açıklayan Kurtcu, “Ayıyı tenkit etmemizin yani kabul etmememizin diğer bir sebebi ise, milletler ailesi içerisinde Rusya’yı ve Rus milletini temsil etmesidir. Dolayısıyla bunu kabul etmemiz, asla uygun değildir. Yüzde 100 Türk, Müslüman, milli ve İslami olan Kastamonu’ya bu yakışmayacaktır” şeklinde konuştu.

“ERGENEKON DESTANINDAN BERİ BOZKURT, TÜRK MİLLETİNİN TEMSİLCİSİDİR”

İlla bir hayvan figürlü logo düşünülüyorsa bunun ayı değil de, mutlaka Kurt olması yönünde öneride bulunan Kurtcu, şöyle konuştu: “Çünkü Türk mitolojisinde, Türklerin tarihinde Bozkurt büyük önem taşır. Ergenekon Destanında Türkler, bir dağa sıkışmıştır. Burada Kurt, Türk milletine yol göstermiştir. Bu sayede Türkler, dünyaya yayılmışlardır. Dünyaya, Türklerin yayılmasıyla birlikte aleme nizam gelmiştir. Biz, Türkler olarak aleme nizam veren medeniyetlerin çocuklarıyız. Ergenekon Destanından beri Bozkurt, Türk milletinin temsilcisidir. Göktürk İmparatorluğundaki, Türk devlet geleneğini biz, 5 bin yıldır, yazılı tarihe göre 5 bin yıl, tarihçilerin belirtmesine göre de 10 bin yıldır Türk milletinin var olduğunu, Türk milletinin Nuh tufanındaki Yafes’in oğlundan gelmektedir. Bu yüzden Bozkurt, Türk milleti için mitolojik manada çok önemlidir, ehemmiyetlidir, Kastamonu’ya da çok yakışacaktır. Çünkü Kastamonu’da, Türk milletinin bütün sosyal, psikolojik, kültürel mahiyette Türk milletinin özünü teşkil etmektedir. Kastamonu, sarayda cihana hükümdarlık edecek padişahların yetiştiği yerdir. Kastamonu, Evliyalar Şehridir. Kastamonu, İstiklal Savaşı’nın simgesi haline gelen Şehit Şerife Bacının şehridir”

Kurtcu, şunları kaydetti: “Türkler, Hoca Ahmet Yesevi’nin yetiştirdiği Alperenler vesilesiyle sadece işgal ruhu ile bir kenti, bir şehri, bir ülkeyi işgal etmemiştir. Gönülleri fethederek, dolayısıyla Kastamonu’da Evliyalar Diyarıdır. Bu Evliyalara, kolonizatör bir vazifesi olmuştur. O münasebetle direk bir bağlantısı vardır Bozkurt ile Kastamonu’nun. Bu yüzden Bozkurt, şehrimizin logosu için uygundur, olmalıdır, olursa da gayet memnun oluruz. Yetkililerimizden böyle bir hassasiyet bekliyoruz”

“BOZKURT İLE MHP’NİN BAĞDAŞTIRILMASI DOĞRU DEĞİL”

Bozkurt ile MHP’nin bağdaştırılmasının çok uygun ve doğru olmadığını söyleyen Kurtcu, şunları söyledi: “Çünkü MHP ve Ülkücü hareket, Türk milletinin kültür kodlarını millete haiz olmasıyla ilgili bir mücadele yürütüyor. Yani MHP’nin bayrağı, üç hilaldir ve üç hilalde Osmanlı İmparatorluğu’nun sancağıdır. Bozkurt’ta Türk milletinin temsilcisidir. Dolayısıyla MHP’nin bayrağı üç hilal diye Osmanlı’yı inkar edemeyiz, biz Türk milletinin devamı, bekası ve geçmişiyle geleceği noktasında dünya milletler mücadelesinde en güçlüsü Türkiye Cumhuriyeti’nin, en mutlu, müreffeh ve huzurlu milleti de Türk milletinin olmasını isteyen bir siyasi harekettir. Bizlerde, bu siyasi hareketin mensuplarıyız. Bizim, teşkilatlarımızda, parti remzimizde Bozkurt var diye sadece bir guruba aitmiş bir algının olması çok doğru değildir. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Dil Kurumunu ve Türk Tarih Kurumunu kurduğu vakit, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde Merkez Bankası’nın basmış olduğu paralarda ve pullarda Bozkurt remzi vardır. Tarihte Bozkurt’un önemi ve ehemmiyeti Göktürk İmparatorluğunda mevcuttur. Hali hazırda soydaşımız olan Çeçenistan’ın bayrağı Bozkurt’tur. Bozkurt, Türk milleti için önemli bir figürdür. Bozkurt, sadece bir gurubu, bir siyasi düşünceyi taşıyanların değil, Türk milletinin, 78 milyon insanımızın remzidir ve temsilcisidir. Bu yüzden Bozkurt, temsil kabiliyeti yüksek olan Kastamonu’nun da logosu olması, tarihe karşı bir vazifemizdir”

Kurtcu, ayrıca şehrin logosunun Bozkurt olması durumunda diğer vilayetler nezdinde alay konusu olan ‘Taş düşebilir, ayı çıkabilir’ sözünün de zamanla unutulacağına inandığını belirterek, “İnanıyorum ki, diğer vilayetlerde bizimle alay konusu olan ayının da, şehrin logosunun Bozkurt olmasıyla birlikte zamanla unutulacaktır. Kastamonu, diğer vilayetlerde kaba saba anlamına gelen ayı ile değil, Bozkurt ile anılacaktır” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)