Mehmet Feyzi Efendi anıldı

Mehmet Feyzi Efendi 34. vefat yıl dönümünde anıldı.

  • 1516
Mehmet Feyzi Efendi anıldı

TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı) Kastamonu Şubesinin Kutlu Bilgi Derneği ve Kastamonu Belediyesi’nin katkılarıyla hazırladığı Mehmet Feyzi Efendi’yi anma programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Mehmet Feyzi Efendi'nin Gümüşlüce Kabristanı’ndaki kabri başında başlayan anma programına, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Tosya, Taşköprü, İhsangazi ve Seydiler Belediye Başkanları, siyasi parti başkanları, STK başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hüseyin Sıcak hatim duası yaptı. Duanın ardından katılımcılara pilav ayran ikram edildi.

TÜRKAV Başkanı Kamil Çonkor, programa katılanlara teşekkür ederek, "Mehmet Feyzi Efendi'yi anmak ve anlamak üzere toplandık. Mehmet Feyzi Efendi Hazretleri, 'Taşıyla, toprağıyla mübarektir bu Kastamonu. Mekke silsilesine bağlıdır. Buradan oraya yol vardır.' dediği Kastamonu’nun özbeöz bağrında filizlenmiş, ulu bir çınar, yüce bir feyiz pınarıdır. Rabbimizin rahmetleri ve bereketleri daima üzerine olsun. Bizi de şefaat ve himmetlerinden ayırmasın." dedi.

Çonkor, "Mehmet Feyzi Efendi bütün ömrü boyunca 'müsbet düşünelim, müsbet söyleyelim, müsbet hareket edelim.' diyerek çevresine daima telkinde bulunmuştur. 'Her gördüğümüze Hızırmış gibi hüsn-ü zanda bulunalım. Kimsenin hakkında kötü düşünmeyelim. Kendi kusurumuzu görüp, onu düzeltmekle uğraşalım.' diyerek toplumu madden ve manen ayakta tutan hassas noktaları kafalara ve gönüllere nakşetmeye çalışmış; fitne, fesat, kin, nefret, haset, düşmanlık gibi kötü duygu ve düşüncelere karşı uyarmış, birlik beraberlik, dirlik düzen sevgi saygı hoşgörü gibi değerler etrafında birleştirmeye çalışmıştır." diye konuştu.

TÜRKAV Başkanı Kamil Çonkor, 6 Şubat'ta meydana gelen, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve asrın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketinden dolayı Aziz Türk Milleti'ne geçmiş olsun dileklerini ileterek, hayatlarını kaybeden vatandaşlara Cenab-ı Hak’tan rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

6 Şubat’ta felaketin acısını milletçe yaşarken, aynı günün akşamı Mehmet Feyzi Efendi'nin öğrencisi Musa Özdağ'ın vefat haberini aldıklarını söyleyen Çonkor, "Musa Özdağ hocamız daha çocuk sayılabilecek bir yaşta Efendi Hazretlerini tanımış, onun engin bilgi, görgü ve sevgisinden istifade etmiş, vefatına kadar yanından ayrılmamış, hocasının izni ve isteği üzere başladığı dersleri ve sohbetleriyle Kastamonu halkını irşat etmiş, Mehmet Feyzi Efendi'nin görüşlerini ve hayat felsefesini anlatan harika eserler telif ederek bu kutlu mirası hepimize şerefle taşımış ilim, gönül ve dava adamı, hepimizin hocası, Mehmet Feyzi Efendi'nin kabul olunmuş duası, çok kıymetli bir değerimizdir. Yüce Rabbim kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin." ifadelerini kullandı.

Çonkor, programın hazırlanmasında emek ve gayretlerinden dolayı yönetim kurulundaki ekip arkadaşlarına, katkılarından dolayı; Kutlu Bilgi Derneği’ne, Kastamonu Belediyesi'ne ve maddi manevi katkı sağlayan, emeği geçen tüm gönül dostlarına, Mehmet Feyzi Efendi sevgisiyle Gümüşlüce’yi dolduran misafirlere şahsı ve vakıf adına teşekkür etti.

Programın öğleden sonraki bölümünde Kuzeykent Grand Moni Konferans Salonunda İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Ertaş tarafından “Mehmet Feyzi Efendi’nin Şahsiyeti ve Fikirleri” konulu konferans verildi.

Mehmet Ertaş, "Mehmet Feyzi Efendi her zaman müsbet düşünmeyi müsbet konuşmayı müsbet davranışı tavsiye ederdi. Bir zaman gelecek, fikirleri tespit edebilecek cihazların çıkacağını, kendisinin odasında başucunda bulunan kitap rafından bir gün sohbetlerinin dinlenebileceğini ifade ederdi. Ümmetin iki kısım olarak değerlendirebileceğini bunlardan ilkinin ümmeti icabe diğerinin ümmeti da’ve olduğunu ifade ederlerdi. 'Müslümanların derece almasına, yücelmesine; gayrı müslimlerin de ihtidasına dua edelim, cennette bize az mı yer kalacak. Allah'ın mülkü geniştir' derdi. O muhteşem, şaşalı muhteşem camiler cihattan elde edilen ganimetle yaptırıldı. Tekellüfü ve gösterişi sevmezdi. Misafirlerinin nasıl rahat edebilirlerse öyle evlerindeki gibi oturmalarını isterlerdi. Kılık ve kıyafetleri de gayet sade, temiz gösterişten uzak idi.

Çocuk dahi olsa emredici bir ifade kullanmaz kardeşim diye herkese hitap ederdi. Ömrünün son demine kadar evinin odasını bir mektep gibi değerlendirip insanlara Allah'ın emirlerini hiçbir karşılık beklemeden usanmadan ulaştırmıştır. TÜRKAV olarak 1998’den bu yana Feyzi Efendi anma programı yapıyoruz. Bize 'niçin yapıyorsunuz? Feyzi Efendi'nin anılmaya ihtiyacı mı var' dediler. Feyzi Efendi'nin anılmaya ihtiyacı yok ama bizim onu anmaya ve anlamaya ihtiyacımız var. Feyzi Efendi'yi fikirleriyle birlikte gelecek nesillere tanıtmalıyız, geleceğe taşımalıyız. Feyzi Efendi'nin fikirlerini geleceğe taşımak için gece gündüz çalışan, kitaplar yazan, bizleri yetiştiren Musa Özdağ hocamızı da rahmetle anıyorum." dedi.

TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Kamil Çonkor tarafından Mehmet Ertaş hocaya hediye takdimiyle program sona erdi.

Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı
Mehmet Feyzi Efendi anıldı