Mehmet Feyzi Efendi, canlı yayınla anılacak

TÜRKAV, Mehmet Feyzi Efendi'nin 32. vefat yılı dolayısıyla açıklama yaptı.

  • 2511
Mehmet Feyzi Efendi, canlı yayınla anılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şube Başkanı Hamdi Özden, Mehmet Feyzi Efendi’nin vefatının 32. yılı münasebetiyle düzenlediği basın bildirisinde; "Büyük milletler büyük insanlar yetiştirirler, o büyük insanlar da milletlerine yol gösterirler, yön veririler. Toplumlarının değer verdiği o kişiler mensubu olduğu milletinin değer yargılarını benimseyen, yaşayan ve onlara katkıda bulunan kişilerdir. O insanlar inandıkları kutlu davalarında her türlü zorluğa rağmen istikametten sapmadan milletlerinin sosyal problemlerine çözüm bulurlar ve gelecek nesiller için fikir üretirler.

Şanlı Türk Milletinin yetiştirdiği o büyük insanlardan biri de; şehrimizin son dönem medarı iftiharı, Türk Milliyetçiliği fikir sisteminin manevi mimarı, büyük mütefekkir ve alim Mehmet Feyzi Efendi’dir.

Mehmet Feyzi Efendi’nin, günümüzde önemi daha da iyi anlaşılan fikir ve görüşlerinin, necip milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için ortaya koyduğu reçetelerin başta Kastamonu halkı olmak üzere tüm Türk-İslâm alemine anlatılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.

'İslamiyet ruhumuz, milliyetimiz de bedenimizdir. Beden sağlıklı olursa ruhumuz da sağlıklı olur. Ruh ile beden, et ile tırnak gibidir. Biri diğerinden ayrılmaz' diyerek Din ile milliyetçiliği birbirinden ayırmayan, 'Vatan şarttır. Vatanı korumak; ırzını, namusunu ve dinini muhafaza etmektir. Çünkü bunlar, vatanla muhafaza olunur. Vatana hürmet, şehitlere ve atalara hürmettir. Her günah, her suç bağışlanabilir; ama vatana ihânet suçu başka! Vatana ihânet, nesilden nesile, batından batına intikâl eder' diyerek vatana sadakatin önemini vurgulayan, 'Mefâhir-i milliyye, mefâhir-i dîniyye ve sadâkat-i vataniyye (din, vatan ve millet sevgisi) mefkûresi; bu üçü bir arada olduğu zaman onulmayacak hiçbir yara kalmaz' diyerek sosyal, kültürel meselelerimize çözüm üreten bu büyük alimi anmak ve anlamak hepimizin üzerine düşen görevdir.

TÜRKAV olarak elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Üzülerek ifade edeyim ki; her yıl halkımızın yoğun teveccühüne mazhar olan Mehmet Feyzi Efendi’nin kabri başındaki hatim duası ve sonrasındaki konferans programını salgın hastalık tehlikesi nedeniyle bu yıl yapamıyoruz. Bunun yerine sizleri 6 Mart 2021 Cumartesi günü saat 14.00’te TÜRKAV Kastamonu sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlanacak Mehmet Feyzi Efendi ile ilgili yayınımızı izlemeye davet ediyoruz" dedi.