Mehmet Yıldırım: Hangi CHP, Neden AK Parti?

22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım 25. Dönem TBMM Milletvekili Aday Adaylığı'nı Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında ilan etiğini ve tüm kamuoyuna duyurduğunu yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

  • 3666
Mehmet Yıldırım: Hangi CHP, Neden AK Parti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Yıldırım: Hangi CHP, Neden AK Parti?

Cumhuriyet Halk Partisi ile olan tüm siyasi bağımı koparmış ve bitirdiğini ifade eden Mehmet Yıldırım: “Artık eski bir CHP milletvekili olarak, hayatımı adadığım, Atatürk'ün kurduğu 1923 Cumhuriyet Halk Partisi ruhuna inandığım ve bu uğurda emek verip çok çalışıp hizmet ettiğim; maddi manevi tüm kayıplarıma rağmen tekrar tekrar Kastamonu şehrinde CHP ruhu ve başarısı için her şeyimi ortaya koyduğum Cumhuriyet Halk Partisi ile olan tüm siyasi bağımı koparmış ve bitirmiş bulunmaktayım. Bu yeni dönemle beraber bu büyük yol ayırımında gelecek olan tepkilerin hepsinin farkında olarak ve bunlara göğüs gerecek güçle bu kararı aldığımın bilinmesini isterim. Tepki de demokratik bir haktır ve özgürlüktür. Ama bu kararı alırken CHP seçmeninin Hangi CHP'den ayrıldığımı, Ak Parti seçmenin Neden Ak Partiye katıldığımı ve tüm Kastamonu seçmeninin de bunun nedenlerini çok iyi anlamasını istiyorum” dedi.

2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin her şeyin başlangıcı olduğunu söyleyen Yıldırım: “Parti olarak alınan kararın arkasından çok da kötü niyetli olmayan bir hemşerimizin beni araması ve bu aramanın dönemin Genel Başkanı tarafından kullanılması CHP'ye hiçbir kazanç sağlamazken bu telefonun ağır faturası 2007 Genel Seçimlerinde tarafıma ödettirilmiştir. Maddi ve manevi her şeyimi verdiğim Kastamonu halkından ve siyasi hayatımdan beni uzaklaştırmışlardır. Dönemin Parti yönetiminin beni yeterince savunduğunu düşünmezken, seçim sonrası yolda karşılaştığım seçmenlerin 'Biz senin kesin seçileceğini düşünüyorduk bu yüzden oy vermedik' gibi açıklamaları beni son derece üzmüştür. Diğer yandan çeşitli oyun ve kaset olayları ile Parti Genel Başkanının koltuğundan uzaklaştırılması, yerine gelen Genel Başkanın parti içinde kendi hâkimiyetini kurma amacı doğrultusunda izlediği uzaklaştırma ve bir nevi tecrit politikaları 1923 ruhuna inandığım Cumhuriyet Halk Partisine büyük zarar vermiştir. Buna rağmen 2014 Yerel Seçimlerinde Parti yönetiminin isteği doğrultusunda partiyi tekrar toparlayıp Kastamonu Belediye Başkanlığına aday oldum. Ama parti iç siyasetinin beceriksizlikleri ve önceden gördükleri başarısızlık tablosunun başka parti ve yapılarla yapılan gizli ittifaklarla örtmeye çalışan CHP yeni yönetimi, seçime çok az bir zaman kala başka bir partinin Bozkurt işaretini yaparak seçmeni rakibime oy vermeye yöneltmiş olması CHP zihniyetini ve bir siyasi parti etik ilkelerinin yerle bir edilmesi anlamına gelmiştir. Kaybedilen bir siyasi yarış sonrasında tarafıma tebliğ edilen seçim borcu yükü ise bardağı taşıran son damla olmuştur” diye konuştu.

CHP ile paralel yapının arasındaki ittifakın aldığı karar üzerinde çok etkili olduğunu ifade eden Yıldırım: “Tüm bu kayıplar, küskünlükler ve kopuşla birlikte şuan ki siyasi gündem (CHP ile paralel yapı ittifakı) benim aldığım kararın ne kadar doğru olduğunun bir kanıtıdır. Çünkü siyasi düzlemde bu zamana kadar yan yana gelmemiş ve gelmeyecek olan CHP ve Cemaat kol kola girmiş, ülkeye ihanet eden, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını tehdit eden, dışarıda legal ve illegal düşman güçlerle işbirliğine girmiş bir yapı ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin yan yana gelmesi ve işbirliği yapması hangi mantıkla izah edilebilir. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak; Ülkesine, Milletine, Vatanına, Bayrağına ve İki Mustafa'ya (Muhammed Mustafa (s.a.v)-Mustafa Kemal Atatürk) aşık Mehmet Yıldırım olarak, bundan sonra ülkesine hizmet amacı ile yola çıktığını düşündüğüm ve şuanda içerde ve dışarda düşman tüm ülke, örgüt ve yapı ile mücadelesine inandığım Adalet ve Kalkınma Partisi ile yoluma devam etme kararı almış bulunmaktayım. 22. Dönem Milletvekilliği sırasında bana "GEL" çağrısı yapan dönemin Başbakanı ve şuan ki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bana kapılarını açan, bana inanan ve Kastamonu'ya hizmet etme aşkıma inanan Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, bana desteğini veren tüm Bakanlarımıza, AK Parti Yönetimine ve AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı Teşkilatımıza ve bani bağrına basan bu aldığım kararın nedenlerine ve bana inanan tüm vatandaşlarıma sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. 22. Dönemde yaptığım Kastamonu Milletvekilliği dönemimde kapılarım nasıl AK Parti, CHP ve MHP seçmenlerine açık olduysa bundan sonrasında da aynı şekilde olacağının teminatını verir, aynı heyecanla, aynı aşkla Kastamonu halkına hizmet edeceğimin bilinmesini isterim” açıklamasında bulundu.