Mekteb-i Sultani, Vatan şehitlerini 100 yıl sonrada unutmadı.

Rıdvan Şükür, Mekteb-i Sultani 100 önce vatan savunmasında şehit olan öğrencilerini unutmamasını fotoğraf sergisi ve çeşitli etkinlikler ile anmasını ve bugünkü öğrencilerine anlatmasını çok anlamlı bulduğunu söyledi.

  • 515
Mekteb-i Sultani, Vatan şehitlerini 100 yıl sonrada unutmadı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Galatasaray Lisesi yahut eski ismi ile Mekteb-i Sultani’nin, 100 yıl önce 1. Dünya savaşında ve Çanakkale cephesinde öğrencilerinin verdiği büyük vatan mücadelesini anmak ve anlamak amacıyla okulun önünde, İstiklal caddesinde açtığı fotoğraf sergisinin çok anlamlı olduğunu söyleyen dağcı ve tarihçi Rıdvan Şükür, vatan savunmasına katılan bütün öğrencilerin hepsinin kahraman olduklarını söyledi.

Sergiyi ziyaret eden Rıdvan Şükür, Okul öğrencilerinin yakın bir zamanda 100 yıl önce şehit olan Mekteb-i Sultani (Galatasaray Lisesi) öğrencilerini şehit oldukları Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda törenle anmalarını da kendisini duygulandırdığını söyledi.

Şükür, 100 yıl önce vatan savunmasına katılmış ve bu uğurda canını feda etmiş Galatasaraylıları rahmet ve saygı ile andığını söyledi.