MHP'li Deligözoğlu, İl Sağlık Müdürlüğüne seslendi

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Fazıl Deligözoğlu "Yanımızdaki Karabük Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırma Hastanesi ve özel hastanenin yoğun bakım ünitesi kapasitesi neredeyse bizdeki hastanelerin iki katı" dedi.

  • 824
MHP'li Deligözoğlu, İl Sağlık Müdürlüğüne seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deligözoğlu; "Şehrimizde yeni devlet hastanesinin açılmasını umutla bekledik ve açıldı. Hasta odaları, ameliyathaneleri, poliklinikleri gayet güzel ve tertemizdi. Ancak hasta kabulüne başladıktan sonra gerek fiziki yapıda gerekse idari yapıda aksamalar olduğu görüldü. Zaman içinde giderileceği umulan eksiklik ve aksaklıklar ne yazık ki günümüze kadar giderilmedi. İki defa başhekim değişti, hastane müdürü ayrıldı, bizi ilgilendiren tarafı tayinler değil bundan doğan boşluktan Kastamonu halkının olumsuz etkilenmesi ve yeterli sağlık hizmetini alamamış olması. Yine yeni hastanemiz olmasına rağmen yeteri kadar uzman doktorumuzun olmaması ve ataması yapılan uzmanların da kısa süre sonra tayin istemesinin sebebini merak ediyoruz. Ayrıca il dışına hastane yapılmadan önce ne kadar sevk yapılıyordu? Hastane açıldıktan sonra il dışına sevk oranında ne gibi bir değişiklik oldu? Bu sayıda çarpıcı bir değişiklik yoksa bunun sebebi nedir? Problemlerin kısa sürede çözüme kavuşturulmasını umutla bekliyor ve istiyoruz.

Devlet hastanemizde bu sıkıntılar yaşanırken Özel Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Sinan Altıkulaç beyin basında çıkan beyanatını dikkatle okudum. Sayın Altıkulaç vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni üniteler ve hizmetler gerçekleştirmek istediklerini ancak bunların koşullar gereği mümkün olmadığını ifade etmektedir. Sinan Bey uzmanlık eğitiminden hastanelerin işleyişlerine kadar bir çok konuda Avrupa'daki hastanelerle kıyaslama yaparak önemli bilgi ve tecrübelerini kamuoyuyla paylaşmıştır.

Yoğun bakıma yatırılması gereken hastalar Devlet hastanesi ve Anadolu hastanesindeki yoğun bakım ünitelerinin dolu olması nedeniyle çoğu zaman civar illere gönderilmekte, bu durum hasta yakınları ve hastalar açısından eziyetten başka bir şey değildir. Bu hastalar yolda hayatlarını kaybederse sorumlusu kim olacaktır? Yanımızdaki Karabük Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırma Hastanesi ve özel hastanenin yoğun bakım ünitesi kapasitesi neredeyse bizdeki hastanelerin iki katıdır. Sanırım sağlık yetkililerimiz bu acı durumdan ötürü mahcubiyet yaşıyorlardır.

İlimizdeki sağlık müdürlüğünden ricamız, Anadolu hastaneleri yönetim kurulunu dinlemeleri ve yapacakları yatırımlarda kendilerine yardımcı olmalarıdır.

Halkımızın yararına olacağına inandığımız yukarıdaki hususların biz siyasi parti yöneticileri olarak iktidarıyla muhalefetiyle takipçisi olunması gerektiği inancındayız."