MHP'li Şahin'den İstifaya Yönelik Açıklama

MHP Ağlı İlçe Başkanı Harun Şahin basın açıklamasında bulundu.

  • 904
MHP'li Şahin'den İstifaya Yönelik Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şahin; MHP Ağlı İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sait Yulu, geçtiğimiz günlerde basın aracılığı ile parti üyeliğinden istifa ettiğini beyan etmiştir. 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinde , Partimiz MHP Ağlı İlçe Teşkilatı olarak, belediye başkanlığını, belediye meclis üyeleri ile bir de İl Genel Meclisini Ağlı İlçemize, ilçemizdeki seçmenlerimizin teveccühü, ilçe teşkilatımızın, gönüldaşlarımızın üstün gayret ve çabaları ile kazanmıştır.

 
Seçmenlerin tercihini, emek veren teşkilatımız ve dava arkadaşlarımızın iradesini bir tarafa koyarak, şahsi ikbali için partimizden istifa eden Mehmet Sait Yulu'ya partimizin imkanları ile İl Genel Meclisi Üyeliğine seçildiğini ifade etmek istiyoruz. Şahsi yetersizliğini, kifayetsizliğini muhalefet İGM üyeliğinden kaynaklandığını, sızlandığını defaten ifade etmiştir.

Yine şahsı gibi 30 Mart Yerel Seçimlerinde göreve gelen MHP'li Ağlı Belediye Başkanımız Şahin Çolak ve belediye meclisindeki muhterem belediye meclis üyelerimiz muhalefette olmalarına rağmen memleketimize üstün bir hizmet gayreti ve vecdi içerisindedirler. Memleketimize hizmet vermektedirler.

 
Siyaseti ilüzyon olarak görmüş, geçmişinde ülkücü hareketle bir arada bulunmamış şahısların partimizde siyaset yapmasına imkan veren partimiz, ilgili şahsın geçmişteki dönme dolap siyaset geleneğini sahiplenen bir siyaset anlayışının sahibi olduğunu elbetteki bilemezdi.
 
Sırttan hançerlemeyi siyasi anlayış edinen, seçmenin iradesini, müflis tüccar edası ile pazarlama anlayışının siyaset etiğine ve edebine aykırı olduğunun bilinmesini isteriz.
 
Partimizin Genel başkanı ve politikalarına tepki olarak istifa ettiğini belirten ve haddini aşan beyanlarda bulunmuştur. 
 
Kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki; bu beyanlar kesinlikle yanıltıcı ve gerçeği yansıtmayan durumdan sebeplenip kendi çıkarlarını örtbas etmeye çalışan bir eylemdir. 
 
Yaptığım araştırma sonucu, kendisinin daha 7 Haziran seçimleri öncesinde partimizden gizlice istifa ettiğini öğrendim.
 
Bu şahsın partimize zaten üye kaydı yoktur. 
 
Üye olmadığını bildiği halde basın karşısına geçip istifa nedenleri sıralayıp beyanat vermesi amacının farklı olduğunun göstergesidir. 
 
Kendisinin tek amacı vardır ve bunu bana bizatihi kendisi aylar öncesinde odamda yaptığım ikili konuşmada tarafıma net olarak utanmadan söylemiştir. 
 
Yulu İGM sıfatıyla iktidar partisine geçmek istediğini bir sonraki yerel seçimlerde iktidar partisinin il başkanıyla geçmişe dayanan hukuku sayesinde Ağlı'da iktidar partisinin belediye başkan adayı olabileceğini MHP'de Şahin Çolak varken aday olma ihtimalinin olmadığını açıkça şahsıma söylemiş ve izin istemiştir. 
 
Bende kendilerine bunun büyük yanlış olduğunu ama bu saatten sonra partimizde kalmayacağını seçim sürecinin geçmesini beklemesini istedim. 
 
Şimdi şahıstan isteğimiz ve yapması gereken tek şey vardır. 
 
Partimizden istifa ederken, partimiz imkanları seçildiği il genel meclisi üyeliğinden de istifa etmesini talep ediyoruz. 
 
Seçmenlerimiz MHP ve onun adaylarına oy vermiş, MHP'li kadroları yerel yönetimlerde vazife yapmasını takdir etmiştir. 
 
İlgili şahıstan İGM üyeliğinden istifasını isterken, seçmenlerin hakkını hukukunu talep ediyoruz.
 
Mehmet Sait Yulu, Ağlı halkı, aldığın sıfatı siyasi kulislerde haraç mezat harcaman, Ağlı'nın itibarını yerlerde süründürmen için İGM'de sana oy vermedi.
 
İGM üyeliğinden istifa etmediğin takdirde, bir siyasi gezente olduğunu kamuoyu ve seçildiği seçim çevresinde ifade edeceğimizi ilanen beyan ederiz. 
 
Unutma Mehmet Sait Yulu herkesin hesabı olabilir lakin bütün hesapların en büyüğü ALLAH'ındır.

HARUN ŞAHİN
MHP AĞLI İLÇE BAŞKANI

(KG)