Moskova'da medya forumu

15 gazeteciden oluşan KGK heyeti, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya'nın devlet ajansı TASS'ın resmi davetlisi olarak ağırlanacak.

  • 2066
Moskova'da medya forumu

Ülkemizin kamu diplomasisi faaliyetlerine destek vermek amacıyla 65 ülkedeki dış temsilcileri ve dış medya meclisi üyesi yabancı gazetecilerle dış ülkelerde etkinlikler ve forumlar düzenleyen Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında Moskova’da Rusya’nın devlet ajansı İTAR TASS ile birlikte Rus-Türk Medya Forumu’na imza atacak.

"Rusya-Türkiye işbirliğinin güçlendirilmesinde medyanın rolü" konulu forum için Moskova’ya giden heyete KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim başkanlık ediyor.

DİM: "DEĞERLİ BİR ETKİNLİK"

Moskova seyahati öncesi yazılı bir açıklama yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Rus medyasıyla 2019’da başlayan dostluk ve iş birliğinin artarak sürdüğünü belirterek, "Özellikle Rusya’nın en önemli gazetecisi, değerli dostum Mikhail Gusman’ın gayretleri sayesinde iki ülke medyası olarak tarihi bir yakınlaşma içindeyiz. Rusya, son yıllarda pik yapan iş birliği ve dayanışma sayesinde Türkiye’nin stratejik ortağıdır. Son yıllarda Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ortaya koydukları iş birliği ve dayanışma çerçevesinde, biz gazeteciler de bu verimli ortaklığa medya açısından katkı koyabilmenin gayreti içinde olacağız. Bizler Rusya’da bulunduğumuz süre içerisinde Rusya’nın medya dinamiklerine ülkemizi anlatacağız. İki ülke arasında giderek artan siyasal ve toplumsal iş birliğine, gerek turizm, gerek inşaat-emlak ve gerekse ticaret alanında daha fazla katkı koyabilmenin çabası içinde olacağız. Güzel haberlerle Moskova’dan dönmeyi temenni ediyoruz." dedi.

PROGRAM YOĞUN

KGK heyetinin programında, forumun yanı sıra, bazı Rus üst düzey yöneticilerle özel röportajlar, Rusya’nın önemli medya kuruluşlarına ve yöneticilerine ziyaretlerin yanı sıra, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği ile Yunus Emre Enstitüsü Moskova ofisinin resepsiyonları ve Moskova şehir turu da yer alıyor.

HEYETTE BULUNANLAR

Heyette; KGK Genel Başkanı, Dim Medya (DİM TV, Yeni Alanya) Mehmet Ali Dim, KGK Genel Başkan Yardımcısı, Habertürk Bülent Aydemir, KGK Kurucusu, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, Ekotürk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Özdemir, KGK Genel Sekreter Yardımcısı, Haber Global Benan Kepsutlu, Haber Global Kameraman Tansel Can Emzikli, AA İcra Kurulu Üyesi, Koordinatör Oğuz Karakaş, AA Dış Haberler Editörü Ahmet Furkan Şahin, KGK üyesi, NTV Merih Ak, NTV Kameraman Burak Uygun, KGK Yönetim Kurulu üyesi, Sözcü Hayati Arıgan, KGK Yönetim Kurulu üyesi, Cumhuriyet yazarı Nalan Yazgan, KGK üyesi, Hürriyet Gazetesi Editörü Nurcan Demirtaş, KGK Dış Medya Meclis Başkan Vekili, Ekonomi Yazarı, Dünya Gazetesi Ahmet Coşkunaydın, KGK Meclis Üyesi, Al Jazeera Esra Öztürk bulunuyor.