Olukbaşı Camisinin Temeli Törenle Atıldı

Kastamonu'da yapımına yeni başlanan Olukbaşı Camii'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

  • 788
Olukbaşı Camisinin Temeli Törenle Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yanında inşasına yeni başlanan Olukbaşı Camisi’nin temel atma törenine Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’da camilere ciddi manada önem verdiklerini ifade ederek, “Mimarisiyle olsun, yapılış tarzıyla olsun, içinin tefrişatıyla olsun her bakımdan camilerimiz doğal mimarisine uygun bir şekilde yapılmalı. Bunun için de Belediye Başkanı olarak büyük bir gayret gösteriyorum. Müftülüğümüz, vakfımız da bu konuda elinden geleni yapıyor. Son zamanlarda camilerimizin temizliği ile ilgili Sayın Valimiz de destek oldular ve personeller görevlendirdik. Camilerin temizliğine dikkat ediyoruz. Dış bakımlarına, ihtiyaçlarına, fiziki yapılarına ne tür eksikleri varsa elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

“HASTANENİN KUZEY’E GİTMESİ BURAYA DAHA FAZLA YATIRIMI GEREKTİRİYOR”

Olukbaşı Cami’sinin Kastamonu’ya yakışan bir mimari ile inşa edildiğini söyleyen Babaş, şöyle konuştu: “Mevcut cami 350 metrekareydi ve yeterli gelmiyordu. Bu yapmış olduğumuz camimiz bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. Yaklaşık bin 300 civarında vatandaşımızın aynı anda ibadet edebileceği bir cami olacak. Kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Önünden geçen yol ile birlikte dereyi kapatmak suretiyle burada geniş bir alan oluşturup insanlarımızın kullanımına açmayı düşünüyoruz. Tabi ortadan çevre yolu geçmesi hasebi ile geliş gidişler sıkıntı oluyordu. İnşallah bundan sonra bu civardaki vatandaşlarımız camilerinde istedikleri gibi ibadetlerini yapabilirler. Yine biraz daha ileride baraj yolu istikametinde çok güzel bir cami daha inşa ediliyor. Taban alanı 600 metrekare ve üç katlı toplamda bin 800 metrekare kapalı alana sahip büyük bir camimiz. Bu bölge hızla gelişiyor. Şimdi yeni bir proje başladı. Olukbaşı’ndan itibaren baraja kadar dere ıslahı. Şuanda ihalesi yapıldı ve müteahhit kısa zamanda başlayacak. Yani bölgeye hitap edecek; ibadethaneler, kurumlar, kuruluşlar, ihtiyaç olan yapılar buralarda yapıldığında şehrin büyük bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Hastanemizin de Kuzey’e gidecek olması bu bölgeye daha da çok yatırımın gelmesini gerektiriyor.”
Konuşmanın ardından caminin temel atma töreni dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

(İHA)