Orman Fakültesi neden yok!

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde konuşan Milletvekili Uluay, programda Orman Fakültesinin olmamasına dikkat çekti.

  • 1289
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Orman Fakültesi neden yok!

Kastamonu'da '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kastamonu Konukça köyü Gelersin mevkisinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programda konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesinin Orman Genel Müdürlüğü ile orman bilincine dikkat çekmesi gerektiğini söyledi.

Orman Fakültesi neden yok!

"Ağaç dikecek yer bulmakta zorlanıyoruz"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, "Bizim şu anda ormanlarımızda endemik dediğimiz sadece bizim ormanlarımızda yetişen sayısız bitki, sayısız ağacımız mevcut. Orman farkındalığına ülke genelinde dikkat çekmemiz açısından bu tür etkinlikleri illaki yapmamız gerekiyor. Aslında Kastamonu'da orman programlarında ağaç dikecek yer bulmakta biraz zor aslında. O manada şanslı illerden birisiyiz. Orman demek, ağaç demek, sadece bir görselden öte ya da oksijenle ilgili değil. Oksijen boyutu var, iklimsel boyutu var, ekolojik, ekonomik boyutları var, endüstriyel boyutları var. Orman sadece bize nefes olmakla yetinmiyor, nefes olma görevini ifa ettikten sonra da gerek yakacak olarak, enerji olarak, gerek endüstriyel olarak hayatımızın birçok alanında yer alıyor. Hayatımızı devam ettirmemiz için yaşam alanlarımızı ya ormanlardan oluşacak keresteden imal etmek durumundayız ya da madenden plastikten imal etmek durumundayız. Madenin plastiğin insan hayatına olumsuz etkilerini de göz önüne aldığımız zaman, hayatımızın sonuna kadar en son tabutumuzda orman ürününden yapılıyor. Doğuşta beşiğimiz, ormandan tabutumuz, ormandan bu ikisi arasındaki tüm hayati ihtiyaçlarımız da karşılanma durumundadır. Bunun bilincini biz gençlere aktarmak durumundayız." dedi.

Orman Fakültesi neden yok!

"Orman Fakültesi etkinlikte neden yok?"

Orman bilincine dikkat çekilmesi gerektiğini belirten Uluay, "Burada Kastamonu Üniversitesine, Orman Fakültesine iş düşüyor. Orman Fakültesi Dekanı ve yetkililerin tamamının Orman Genel Müdürlüğü ile beraber bu konulara dikkat çekmesi gerekiyor. Orman endüstrisi dediğimiz olay yine bu bölgede yaşayan insanlar açısından bir geçim kaynağı. Bunların çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Geçim kaynağını ormandan sağlayan orman köylülerimizin ormanla barıştırılması, ormanla beraber mutlu yaşamalarının sağlanması çok önemli bir faktör. Bu konuda da ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Orman, insanların tarlalarını istila eden bir doğa olayı gibi değil de bu bilinci aktararak onların ormanla beraber ormana zarar vermeden yaşamalarının da sağlanması gerekiyor." diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğünce etkinliğe katılanlara atkı, şapka ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Milletvekili Halil Uluay, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Özden, Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Gülhan Kılıç ve il protokolü, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayrıca, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Kastamonu genelinde 25 bin fidan dikildiği belirtildi.