Öz Yeni Ay, İkinci Yılını Pasta Keserek Kutladı

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ikinci kuruluş yılını pasta keserek kutladı.

  • 1430
Öz Yeni Ay, İkinci Yılını  Pasta Keserek Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Yusuf Öz, merkezin kuruluşunun 2’nci yıldönümünde personeliyle birlikte pasta kesti.

Çeşitli ikramlarında yapıldığı pasta kesiminin ardından açıklamalarda bulunan Yusuf Öz, Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 2’inci yılına girmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Merkezin kuruluşunda 20 öğrenci ile eğitime başladıklarına dikkat çeken Öz, “Şimdi 300 öğrenciye ulaştık. Siz değerli personelimin özverili çalışmaları sayesinde bu günlere geldik. Sizlerin değerli katkıları ile bugünlere geldik. 26 personelle öğrencilerimize hizmet veriyoruz. 2 yılda bugünlere geldik. Demek ki iyi yoldayız. Hepinizin bildiği gibi çok önemli bir kesime hizmet veriyoruz. Biz bu insanlara değer veriyoruz. Hizmet ettiğimiz insanlar aldıkları hizmetten memnun olmalıdır. Onları bağrımıza basarak hareket etmeliyiz” dedi.

Özel eğitim veren okulların sorunlarına da değinen Yusuf Öz, “Çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Çok uzak yerlerden öğrenciler alıyoruz. Devletin bu taşıma olayından bu tür kurumlara yardımcı olması gerekir. Daha uzak bölgelerdeki insanlara ulaşılması lazım. Biz şimdilik bunu başarıyoruz ama bizim gücümüz de bir noktaya kadar yetiyor. Bu insanlara sadece erzak ve kömür yardımı ile olmaz” diye konuştu.

Türkiye’de ilk olarak Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde öğrencilerin yaptığı eserleriyle sergi açtıklarını vurgulayan Yusuf Öz, “Bize gelen çocukların aileleri yaşadıkları sorunun yanında birde işsizlik sıkıntısı yaşıyor. Bizlere eğitime gelen öğrencilerin bir kısmı işsizlikle boğuşuyor. Bizim amacımız engelli kardeşlerimizin ailelerine de yardımcı olmak. Onlar bizim insanlarımız, onlara hizmet etmek bizim için ibadettir. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın ailesindeki işsiz bireyleri tespit edip, onlara iş imkanı sağlamalıdır” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşlara engelsiz bir yaşam ortamı sunulması gerektiğine işaret eden Öz, onlarla omuz omuza yürüyebilecek noktaya gelindiğinde bu sorunların tam aşılmış olacağını belirtti.

Öz, ayrıca devlet hastanelerinden kaldırılmaya çalışılan el okuma sisteminin özel eğitim kurumlarında kurulmasına yönelik çalışmalara da tepki göstererek, “Devlet hastanelerinden kaldırdıkları cihazları, bizim zor şartlar altında hizmet ettiğimiz insanlara yutturmaya çalışıyorlar. Bu iyi hizmet değil, doğru hizmet değil” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)