Pegasus, Kastamonu'ya İlk Uçuşunu Yaptı

Pegasus Hava Yollar Şirketi, Kastamonu Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

  • 966
Pegasus, Kastamonu'ya İlk Uçuşunu Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İstanbul’dan saat 11.40’da 118 yolcusuyla havalanan Pegasus uçağı, yaklaşık 1 saat sonra Kastamonu’ya ulaştı. Havacılık geleneği olarak apronda bekleyen itfaiye aracından sıkılan suyla karşılanan Pegasus uçağının yolcularını ise, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri karşıladı.

Haftada üç gün İstanbul-Kastamonu arası sefer düzenleyecek olan Pegasus, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek seferlerinde Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yapacak.

Turizmde hedeflenen başarının sağlanması için Kastamonu’ya ulaşım imkanlarının gelişmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın, “Bugün ilk defa Kastamonu’da özel bir şirkete ait uçağın seferi düzenlendi. Bu uçakla da ilimize gelen yolcu sayısı 120 civarında. Bu rakamın başlangıç için çok iyi bir rakam olduğunu düşünüyorum. Biz, Kastamonu’yu tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise, uçak seferlerinin devam etmesi için yolcu sayısının belli bir seviyenin altına düşmemesi gerektiğine işaret ederek, Kastamonu halkından bu bilinçle hareket etmesini istedi. Köylü, “Uçak şirketlerinin buraya gelmesi Kastamonu’nun tanıtımı açısından da önemli katkılar sağlayacak ve bizim insanımız bu sayede ulaşım konusunda refaha kavuşacak.

İnşallah vatandaşlarımız bu hizmete rağbet gösterir ve bu seferler devam eder. Önümüzdeki dönem turizm mevsimi olması nedeniyle Kastamonu’daki uçak seferlerinin turizm bölgelerine de direkt olarak gideceğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde halkımız bu hizmete de kavuşacaktır” diye konuştu.

“KASTAMONULULAR ADINA ÇOK MUTLUYUZ”

Kastamonulular adına çok mutlu olduklarına dikkat çeken Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, “Buraya Türk Hava Yolları uçuş seferi düzenliyordu, şimdi ise özel bir şirketin buraya seferlerini başlatması gerçekten büyük bir olay. Kastamonu havaalanının önümüzdeki dönemde bölgesel nitelikte bir havaalanı olacağına da inanıyorum. Tabii bu çalışmalar neticesinde de Kastamonu hızla gelişecektir. Pegasus seferlerinin Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek olması da önemli. Artık vatandaşlarımız İstanbul’da yapacakları işlerini daha kısa sürede halledebilecekler. Bu konuda katkısı olan Valimize, milletvekillerimize, havaalanı yönetimimize ve emeği geçen herkese Kastamonu adına teşekkür ediyorum. Özveriyle çalıştılar ve Kastamonu layık olduğu yere ulaşmaya başladı” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU’YA TATİLE GELECEĞİM”

Pegasus şirketinin Kastamonu’ya gerçekleştirdiği ilk uçuşun kaptan pilotluğunu yapan Emre Türkkan da, uçuş seferlerinin başlamasının Kastamonu’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Kastamonu’ya ilk sefer bana nasip oldu. Umarım bütün Kastamonu insanlarına ve Pegasus şirketine hayırlı olur ve Kastamonu’ya sürekli olarak gelip gideriz. Uçaktan gördüğüm kadarıyla Kastamonu’nun beklediğimden çok daha güzel bir coğrafyası var. En kısa sürede buraya gezmek için de geleceğim” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)