Baltacı 'Demokratik düzen derin yaralar almıştır'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı 'Bugün kurucuları, kurucu değerleri ve kazanımları ne kadar saldırıya uğrarsa uğrasın Cumhuriyet sonsuza dek var olacaktır' dedi.

  • 324
Baltacı 'Demokratik düzen derin yaralar almıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile mesaj yayımladı.

Baltacı yazılı mesajında; “Cumhuriyet rejiminin varlığı ile anlam bulan demokratik düzene ve kurumlarına, ülkemizin kuruluşundan buyana en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.

95 yıllık Cumhuriyet ile vücut bulan demokratik düzen, ne yazık ki istibdat dönemlerini aratmayacak uygulamalar ile derin yaralar almıştır. Bu süreçten çıkış, büyük önderin çizdiği yolda, çağdaş medeniyet ülküsünden ayrılmadan laik, demokratik düzenin varlığını sürekli kılacak programların uygulanması ile mümkün olacaktır.

Cumhuriyet sadece halkın yöneticileri belirlediği bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet, laikliğin, çağdaşlığın, demokrasinin ve özgür düşüncenin teminatıdır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 95 yıl önce, 29 Ekim 1923’te, ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, gelecek kuşaklara devredeceğimiz vazgeçilmez bir mirastır. Onu korumak ve laik, demokratik ilkelerine her zamankinden daha sıkı sarılıp sahip çıkmak hepimiz için ertelenemez bir görevdir.

Bugün kurucuları, kurucu değerleri ve kazanımları ne kadar saldırıya uğrarsa uğrasın, bu topraklardaki en büyük devrim olan ve Büyük Atatürk’ün ‘kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyet, sonsuza dek var olacaktır. Milletin egemenliğini bir dikta egemenliğine dönüştürmek isteyenler başaramayacaklardır.

Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize kalben bağlı yurttaşlarımız kalıcı huzura; demokrasi, adalet ve huzur talebiyle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 95. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, tüm yurttaşlarımızın ve hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."