"Atatürk devrimleri, saldırı ve tehdit altındadır"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabının 94'üncü Yıldönümünü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 484
&quotAtatürk devrimleri, saldırı ve tehdit altındadır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı yazılı mesajında; "Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi çağa uygun, bütün anlam ve biçimiyle uygar bir toplum haline ulaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği devrimlerin en önemlilerinden olan Şapka ve Kıyafet İnkılabının 94 yıl önce Kastamonu’da ilan edilmiş olmasının onur ve gururunu yaşıyoruz.

1925 yılında gerçekleştirilen şapka ve kıyafet devrimiyle toplumumuz, çağdaş giyim şekline kavuşmuş, yaşam tarzı bakımından uygar milletlerle birlik ve beraberlik içinde olduğunu göstermiştir. Bu bakımdan şapka ve kıyafet devrimi; şekilden öze geçen, belirlediği düşünüş biçimi bakımından çağdaş dünyaya açılan, çağdaş düşünce ile bütünleşen büyük ve bilinçli bir devrimdir.

Şapka ve Kıyafet İnkılabını 23 Ağustos ile 1 Eylül 1925 tarihleri arasında Kastamonu’ya gerçekleştirdiği ziyarette tüm dünyaya ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda ve bağımsızlığımızın kazanılmasında üstlendiği rol ile benzeri olmayan bir fedakârlık örneği gösteren Kastamonu halkına verdiği önem ve değeri ortaya koymuştur.

Ancak bugün geldiğimiz noktada Atatürk devrimlerinin ve bu devrimler sonucu elde edilen kazanımların büyük bir saldırı ve tehdit altında olduğu görülmektedir.

Mevcut siyasi iklimden cesaret alan meczupların cahillikle açıklanabilecek ifadelerinin hemen hemen her gün kamuoyuna yansıdığı, ülkemizin doğal zenginliklerinin yanı sıra Cumhuriyetin kazanımı olan fabrikaların tek tek satılıp talan edildiği bu karanlığı parçalamak ancak ve ancak Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığını takip etmekle mümkün olacaktır.

Başta tüm Kastamonulular olmak üzere bizlere düşen görev; Cumhuriyet'e, Atatürk'e, bağımsızlığa, özgürlüğe, Atatürk devrimlerine dünden daha fazla, daha büyük bir inançla sıkı sıkıya sarılmaktır.

Bu duygularla Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabının 94’üncü Yıldönümünü kutluyor, bu onur ve gururun tek sahibi Kastamonulu hemşerilerime gönülden şükranlarımı sunuyorum."