"Devrekani, afet bölgesi ilan edilmeli"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Haziran'da Devrekani'de meydana gelen dolu felaketinde ürünleri zarar gören çiftçileri ziyaret etti.

  • 1195
&quotDevrekani, afet bölgesi ilan edilmeli"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Tarımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Çiftçioğlu, Devrekani CHP İlçe Başkanı Turan Aygün ve ilçe yöneticileri ile birlikte önce Devrekani Ziraat Odası Başkanı Orhan İshakbeyoğlu’nu ziyaret eden Milletvekili Baltacı, İshakbeyoğlu’ndan bilgi aldıktan sonra dolunun hasara yol açtığı köylere giderek yerinde inceleme yaptı.

Mazota, gübreye, ilaca para yetiştiremeyen ve zor durumda olan üreticinin yaşadığı dolu felaketi nedeniyle hepten perişan olduğunu dile getiren ve Devrekani’nin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı, “Kastamonu çiftçimiz son yıllarda sayısı ve şiddeti artan meteorolojik afetlerle boğuşuyor. 11 Haziran’da Devrekani ilçemizde meydana gelen dolu ve yağış nedeniyle 20’e yakın köyümüzde çiftçimiz zarar görmüş. Merkeze bağlı Eymür köyümüzde de doludan çiftçilerimizin zarar gördüğünü biliyorum. Devrekani ilçemize gittik ve afetin neden olduğu zararı yerinde gözlerimizle de gördük. Özellikle şeker pancarı, patates ve silajlık mısırda yüzde 100 zarar var. Hububatta da durum aynı. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri hasar tespitine başladılar. Bu hafta içinde dolu afetinin neden olduğu zarar belli olacak. Mazota, gübreye, ilaca para yetiştiremeyen üreticimiz zaten zor durumdaydı, ürününü kaybetti, hepten perişan oldu. Tarımsal üretimde Kastamonu’nun üs bölgelerinden biri olan Devrekani’nin acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Çiftçilerimizin mağduriyeti mutlaka giderilmeli. Konuyu yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.