Rektör Aydın öğrencilerinin iftarda yer sofrasına konuk oldu

Sınavları nedeniyle memleketlerine gidemeyen ve Ramazan ayının ilk günlerini ailelerinden uzak geçiren öğrencilerin iftar sofrasının konuğu Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın oldu.

  • 2781
Rektör Aydın öğrencilerinin iftarda yer sofrasına konuk oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilerinin iftar davetini kırmayan Rektör Aydın, Ramazan ayında ailelerinden uzak iftar yapmaya çalışan öğrencilerle bir arada iftar açarak öğrencilik günlerini tekrardan anımsadığını söyledi.

Kastamonu Üniversitesi’nde dönemin bitmesiyle birlikte öğrencilerin büyük bir bölümü 11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’i memleketlerinde aileleri ile birlikte karşılarken sınavları nedeniyle bazı öğrenciler ise evlerine gidemedi. Ramazan ayının ilk dönemlerini evlerinden, memleketlerinden uzak bir şekilde geçiren öğrenciler naçizane iftar sofralarında Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ı ağırladılar.

Ordu, Gaziantep, Osmaniye ve Adanalı olan 4 erkek öğrenci mutfaktaki marifetlerini sergileyerek kendi memleketlerinin yöresel yemeklerini hazırladı. Yere serilen iftar sofrasında Rektör Aydın’ın yanı sıra bölüm hocalarını da ağırlayan erkek öğrenciler, her ne kadar Ramazan ayının ilk günlerinde evlerinde ailelerinin yanlarında olamasalar da hem Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile bölüm hocalarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını, Ramazan ayında bir aile ortamını hissettiklerini ifade ettiler.

Geçen hafta meydana gelen elim trafik kazasında 1’i eski mezunlardan 5 öğrencisini kaydeden Kastamonu Üniversitesi ise öğrencilerinin yanında olmayı sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın,  kazada hayatlarını kaybeden öğrencilere Allah’tan rahmet, ailelerine ise baş sağlığı dileklerini yineledi.

İftar sofrasında öğrencilerle sohbet eden Rektör Aydın, öğrencilerin sorunlarını dinledi, sorunların çözümü noktasında yapılması gereken ne varsa yapılacağını kaydetti.

“AİLELERİNDEN UZAKTA İFTAR AÇAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YANLARINDA OLMAK İSTEDİK”
Öğrencilerle birlikte yer sofrasında iftar açtıkları için çok mutlu olduklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın: “Öğrencilerimizin evlerine misafir olduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizleri gerçekten çok güzel ağırladılar. Allah niyetlerini kabul etsin. Tüm öğrencilerimizin, Kastamonu halkının ve İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun. Öğrencilerimizle birlikte iftar açmaktan, yer sofrasında oturmaktan büyük keyif aldık. Yer sofrasında yediğimiz yemek bizleri talebelik yıllarımıza götürdü. Üniversitemizdeki öğrencilerimizin büyük bir kısmı okulları bittiği için evlerine gittiler. Şu anda sınırlı sayıda öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz Ramazan ayının ilk günlerini ailelerinden uzak geçiriyorlar. Biz de ailelerinden uzakta iftar açan öğrencilerimizin yanlarında olmak istedik. Bu öğrencilerimizin sınavları bitince onlar da memleketlerine giderek iftarlarını aileleri ile birlikte açacaklar” dedi.

“RAMAZAN AYININ İLK DÖNEMLERİNİ GEÇİRMEK İSTERDİM AMA OLMADI”
Ahmet Orhan Gülsavar adlı Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi ise: “Sınavlarımızın bitmesi sebebiyle arkadaşlarımızın birçoğu evlerine ulaştılar. Yalnız biz evimize gidemedik. Ben Osmaniyeliyim. Evim Kastamonu’ya bayağı bir uzak. Ben de ailemle birlikte Ramazan ayının ilk dönemlerini geçirmek isterdim ama maalesef olmadı. Şu dönemlerde Ramazan’ın ilk günlerini arkadaşlarımızla birlikte geçiriyoruz. Sayın Rektör Hocamızın teşrifleri ile bu Ramazan ayında güzel bir iftar geçirmiş olduk. Hocamız bizleri çok memnun etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca geçen hafta çok üzücü bir olay yaşadık. Meydana gelen trafik kazasında 5 arkadaşımız hayatını kaybetti. Kazada hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ise baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

Kazım BOLAT