Saygın'dan internet haber sitelerine destek çağrısı

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Kastamonu İl Temsilcisi Saygın, 'Kastamonu'daki internet haber sitelerine sahip çıkalım.' dedi.

  • 842
Saygın'dan internet haber sitelerine destek çağrısı

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Kastamonu İl Temsilcisi Suat Saygın, Kastamonu'daki internet haber sitelerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Yerel basın, bulunduğu ilin hafızasıdır, kültürüdür, dünyaya açılan penceresidir. Hele bizim gibi köklü bir geleneği olan yerel basın şehrin önemli bir değeridir." dedi.

Değişen teknolojiyle yerel basının da dijital mecralarda yerini aldığını belirten Saygın, "İnternet haber sitelerine yeni çıkan yasa ile resmi ilan alabilme imkanı sağlanmış, kurumsallaşmaları yönünde önemli açılımlar getirilmiştir. Basın İlan Kurumu’na başvuran internet haber siteleri, gerekli şartları sağladıkları takdirde Basın İlan Kurumu reklam gelirlerinden pay alabileceklerdir. Bu da yerel basınımız için önemli bir gelir kaynağıdır. İnternet haber sitelerimiz başvurularını yapmış, kendi üzerine düşen şartları yerine getirmiş ya da getirmeye devam etmektedir. Burada bir hemşehri, bir okuyucu olarak bize düşen de bugün onların yanında olmaktır, gayretlerini desteklemektir." diye konuştu.

Kastamonu'daki internet haber sitelerinin ayrım yapılmadan ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çizen Suat Saygın, "İnternet haber sitelerinin başvurularının geçerli olabilmesi için; her gün belli sayıda ziyaretçinin ziyaret etmesi ve okuma yapması gereklidir. Bir gün içinde 3-5 dakikamızı ayırmamız dışında bize hiçbir maliyeti olmayacak ancak haber sitelerimiz için çok anlamlı olacak böyle bir davranışı sizlere tavsiye ediyorum, katılmanızı temenni ediyorum. Aynı zamanda toplumsal dayanışmamız için de iyi örnek oluşturacaktır." ifadelerini kullandı.

Önceki gün Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu da, Kastamonulu hemşehrilerine seslenerek internet haber sitelerine destek çağrısı yapmıştı.