Şehirlerin az bilinen doğal güzellikleri

Konya ve Adana gibi şehirlerde bilinmeyen doğal güzellikleri gezmek mümkün.

  • 3523
Şehirlerin az bilinen doğal güzellikleri

Şehirlerde bulunan doğal güzellikler genellikle daha az biliniyor. Farklı şehirlerde bu doğal güzelliklere erişmek ve gezi yapmak isteyen kişiler otel rezervasyon yaparak ulaşım sağlayabilir. Doğal güzelliğin arasında otel rezervasyonuyla istenilen süre boyunca konaklayarak tatil yapmak mümkün oluyor. Konya ve Adana gibi şehirlerde kimsenin bilmediği pek çok farklı doğal güzellikler yer alır. Bu alanlarda tatil yapmak isteyen kişiler Konya otel araştırması yaparak tatilini yapabilir. Bir yandan daha ekonomik tatil yapmak isteyen kişiler Adana otel fiyatları araştırması yaparak bütçesine ve zevkine hitap eden bir otel tercihi yapabilir. Detaylı araştırmadan sonra otele tercih ederek Konya ve Adana gibi şehirlerde bilinmeyen doğal güzellikleri gezmek mümkün oluyor.

Tatile çıkmadan önce otel rezervasyonunun belirlenmesi daha doğru bir tercih olur. Yer sıkıntısı yaşamaya gereksinim duymadan rezervasyon yaptırarak planlı bir şekilde tatille başlangıç yapılır. Oteller arasında tercih yaparken odanın özellikleri ve istenilen doğal güzelliğe yakın olup olmamasına dikkat etmekte fayda var. Bir yandan şehre yakın olması ve konforu sağlayabilmesi gibi özelliklere dikkat edilerek Bu doğrultuda bir otel tercihi yapılabilir. Adana ve Konya’da doğal güzelliklere yakın olan pek çok sayıda otel mevcut. Bu oteller arasında iyi bir tercih yaparak rahatlıkla zaman geçirmek mümkün oluyor. El değmemiş pek çok doğal güzellik hem Konya hem de Adana’da yer alıyor.

Konya’da yer alan doğal güzellikler

Konya ülkede yüz ölçümü olarak büyük olduğu bilinen şehirlerden biridir. Büyük biriyle olmasıyla birlikte pek çok kişinin bilmediği gezilebilecek doğal alanlara sahip bir şehirdir. Bu doğal güzellikler sayesinde Konya şehrini rahatlıkla gezebilmek ve kimsenin bilmediği alanlara gitmek mümkün oluyor. Konya otel rezervasyonu ile listelenen yerlere yakın bir yerde konaklamak oldukça kolaydır.

Meke Gölü, Konya’da yer alan tamamen doğal güzelliklerden biridir. Bu göl berrak suyu ile bilinir. Sönmüş Bir krater sonucu ortaya çıkan Meke Gölü berrak suyu ve çevresindeki doğal manzarası ile genelde turistlerin ziyaret etmek istediği alanlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Konya’nın genelde az bilinen doğal güzelliklerinden biridir.

Yerköprü Şelalesi, yine Konya’da yer alan tamamen doğal olan alanlardan biridir. Göksu nehri üzerinde yer alan bu şelale tamamen doğal bir alan olmasıyla yürüyüş yapmak huzurlu gün geçirmek isteyen kişilerin tercihidir. Şelale gibi alanları seven ve daha sakin kalabalık olmayan yerleri tercih etmek isteyen kişiler Yerköprü Şelalesi gezisini tercih ediyor.

Karapınar Çölü, Konya’da yer alan tamamen doğal bir oluşum olup Türkiye’nin tek çölüdür. Büyük bir çöl olması ve doğal bir oluşum olması ile bu alanı görmek isteyen kişiler Konya’da buraya erişim sağlayabilir. Bu alanda yürüyüş yolları bulunduğu için yürüyerek çölün her alanını görmek mümkün oluyor.

Akşehir Gölü, Konya’da bulunan özellikle geçmiş dönemlerdeki efsanevi masallara konu olmuş bir göldür. Kapalı havza özelliğine sahip olan Akşehir Gölü berrak suyu ile dikkat çeker. Tuzlu olmayan suyu ile bilinen Akşehir Gölü Konya’da ziyaret edilmesi gereken doğal alanlardan biridir.

Bu doğal alanlarda pek çok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkün oluyor. Yürüyüş alanlarında yürüyerek bütün doğal güzellikler gezilebilir. Doğa yürüyüşleri için gerekli su, çanta gibi malzemeleri hazırlayarak daha sorunsuz bir yürüyüş yapmak mümkün olur. Doğal alanlar gezisinden önce otel rezervasyon işlemleri halledilerek daha güvenli bir tatil geçirmek mümkündür.

Adana’da yer alan doğal alanlar

Adana'da yer alanı pek çok doğal güzellikle birlikte burada tatil yapıldığında bu olanları gezmek mümkün olur. Adana otel fiyatları için önceden online bir şekilde bilgi alınabilmektedir.

Kapıyaka Kanyonu, Adana’da bulunan tamamen doğal olan alanlardan biridir. Doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği bir alan olması ile bilinir. 20 kilometre kadar uzunluğa sahip olan bu alanda pek çok birbirinden farklı ve güzel bitki seçenekleri de yer alıyor. Adana’da doğal bir alanda gezi yapmak isteyen kişiler bu alanı tercih edebilir.

Sevgi Adası, Adana’da bulunan ve bir baraj yapımından sonra kendiliğinden oluşmuş olan bir adadır. Çukurova ilçesinde yer alan Sevgi Adası Adana’ya gidildiğinde gezilmesi gereken doğal güzelliklerden biridir. Adana’nın kenar kısımlarında yürüyüş yolu bulunduğu için doğa yürüyüşlerini seven kişiler bu alanı tercih ediyor.

Göller Yaylası, ormanlık alanları ve kır çiçekleri ile Adana’da en çok beğenilen doğal alanlardan biridir. Doğanın merkez noktası gibi bilinen Göller Yaylası birbirinden farklı bitkiler ve çiçeklerle göze ve zevke hitap eder. Ormanlık alanları sayesinde burada gezi ve yürüyüş yapmak mümkündür. Yaylanın çevresinde yer alan lokanta ve restoranlar sayesinde yenip içilmesi de kolay olan ve seçenek bulundurulan bir alandır.

Göksun Nehri de yine Adana’da yer alan ve bilinen doğal güzellikler arasında yer alıyor. Adana’nın Feke ilçesinde yer alan nehre özel araçla ulaşım sağlamak mümkün oluyor. Temiz havası ve tamamen doğal olması ile dikkat çeken bu alan Adana’da yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği sevilen bir alandır. Burada pek çok aktiviteye katılım sağlamak mümkün oluyor. Rafting yapılabilir ve kano ile nehrin etrafını dolaşılabilir.

Kürübelli Yaylası, Adana Tufanbeyli sınırları içerisinde yer alan doğal oluşumlardan biridir. El değmemiş bir doğal güzellik olan bu yaylanın içerisinde küçük bir gölet bulunuyor. Gölet ve göletin etrafında bulunan tüm yeşillikler göze hitap eden oldukça Doğal olan bir alandır. Bu alanda yürüyüş yapmak ve yaylanın keyfine varmak mümkün oluyor.

Tanıtım yazısıdır.