Şenocak, Kastamonu'da Konferans Verdi

Dr. İhsan Şenocak, tüm kapıların açılmasının ancak kainatın efendisi Hz. Muhammed (s.a.v)'e yönelmekle mümkün olabileceğini söyledi.

  • 544
Şenocak, Kastamonu'da Konferans Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kastamonu Şubesi'nin düzenlediği konferansa katılan Dr. İhsan Şenocak, tüm kapıların açılmasının ancak kainatın efendisi Hz. Muhammed (s.a.v)'e yönelmekle mümkün olabileceğini söyledi. Dr. Şenocak, "Yaşanan ahlaki erozyon karşısında mukaddes emanetlere sahip çıkmalıyız" dedi.

Dr. İhsan Şenocak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği 'Mutluluklar Yetim Kalmasın' projesi kapsamında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kastamonu Şubesi'nin düzenlediği 'İslam Dünyası'nın Yeniden İnşası ve Yetim' konulu konferansa katıldı. Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Dr. İhsan Şenocak, Irak, Suriye ve Arakan başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde Müslümanlar'ın katledildiğine işaret ederek, katliamların durdurulabilmesi için Müslümanların acil bir araya gelmesi ve birlik olması gerektiğini söyledi.

"Tüm kapıların açılması, ancak kainatın efendisi Hz. Muhammed (s.a.v)'e yönelmekle mümkün olacak" diyen Dr. İhsan Şenocak, "Batı uygarlık, İslam ise medeniyettir. İslam vahye, Batı ise Yunan aklı, Roma Hukuku ve Hristiyan ahlakından müteşekkil bir terkibe dayanır. Batı, bir kuru akıldır ve Allah kuru akla ne kadar hak ve imtiyaz vermişse Batı hepsine maliktir ve kuru aklı nelerden mahrum etmişse hepsinden de yoksundur" dedi.


"ÇANAKKALE, BU MİLLETİN İMANININ ZAFERİDİR"
"Çanakkale, bu milletin imanının zaferidir" diyen Şenocak, geçmişten bugüne İslam dünyasına yapılan saldırılara dikkat çekerek, "Dünyanın en güçlü orduları, Çanakkale'de Anadolu evlatlarının sahip olduğu iman karşısında mağlup oldu. Şimdi savaşı meydanda kaybedenlerin türlü hilelerle Müslümanların imanını hedef aldı. Bu yüzden yaşanan ahlaki erozyon karşısında mukaddes emanetlere sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Osmanlı Devleti'nin, Çanakkale'de küresel eşkıyalara karşı büyük bir zafer kazandığını vurgulayan Dr. İhsan Şenocak, elde edilen başarıda ümmet bilincinin payının büyük olduğunu ifade etti.

Anadolu'nun yiğit delikanlılarının düşmana karşı göğsünü siper ettiğini kaydeden Şenocak, şöyle devam etti: "Onlar umutluydular. Güya Sultan Abdülhamit Han gidince Çanakkale'yi geçecek ve İstanbul'a varacaklardı. Dünyanın en güçlü donanmasına sahiptiler. İttifak Donanması komutanı Londra'ya telgraf gönderdi: 'Birkaç haftaya kalmaz İstanbul'u ele geçiririz. Siz hazırlıklarınızı ona göre yapınız' dedi. Kendilerinden çok emindiler. Ayasofyada çanlar çalacak, Sultan Fatih'in kabrine gidip 'İşte biz Konstantin’in çocukları! Şu kadar zaman sonra seninle hesaplaşmaya geldik' diyeceklerdi. Analarımızın, ninelerimizin çarşaflarına, başörtülerine ellerini uzatacaklardı. Ama Anadolu'daki milletin evlatları dediler ki: 'Denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa; değil mi, ceddimizin sinesinde iman bir, sevinç bir, acı bir, gaye bir? Sinelerde bir vuran yürek yıkılmaz, cihan yıkılsa emin ol Çanakkale sarsılmaz' dediler. Bizler o tarihin evlatlarıyız. Onlar bütün güçleriyle gelseler de, Allah’ın izniyle İstanbul sarsılmadı, sarsılmayacak. Bu millet, Sultan Fatih'in, Yavuz'un, Abdülhamit Han'ın sesi ve nefesi olacak, mazlumlara çare olmaya, yardımcı olmaya devam edecek Allah’ın izniyle".


"EĞER DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAZSAK MAĞLUP OLURUZ"
Anadolu’da ciddi bir diriliş ruhunun olduğunu fakat maneviyata yönelik ciddi bir saldırı da yapıldığını vurgulayan Şenocak, "Eğer biz değerlerimize sahip çıkmazsak üzülerek söylüyorum ki mağlup oluruz. Çanakkale'de Türk, Kürt demeden herkes İslam Sancağı altında Peygamber (s.a.v.) davası için çarpıştı. Ümmet bilinciyle hareket eden bu milleti daha sonra böldüler ve birbirine düşürdüler. Unutmayalım ki bizler Osmanlı'nın ruhunu temsil ediyoruz ve İslam dünyasının ümidi olmalıyız. O zaman Doğu Türkistan'da, Arakan'da, Filistin'de kurtulur. Aileler, evlatlarına dinini ve Peygamberini en iyi şekilde anlatmalıdırlar. Allah Rasülü (s.a.v.)'in davasına inananlar dünyaya meydan okur. Bu doğrultuda küresel katillere karşı insanlığın mücadelesini başlatmalıyız. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi: 'Ey Allah'ın kulları, eğer siz Allah'a yardım ederseniz, O da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar." Yolumuz hak olsun, ufkumuz açık olsun inşallah" dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kastamonu Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu ise İHH'nın hayırsever vatandaşların desteğiyle dünyada 77 bin, Kastamonu'da da 131 yetim çocuğa baktığını belirterek, mazlumların sesi olmaya devam edeceklerini ve bu kapsamda bir hafta gibi kısa bir sürede un yüklü yardım TIR'ını Suriye'ye gönderdiklerini, ayrıca yeni bir TIR'ın daha Suriye'ye gitmek üzere yola çıktığını belirtti.

Konuşmaların ardından Dr. Şenocak, Suriye'ye gönderilecek yardım TIR'ı için dua etti. Ayrıca Dağdelenoğlu, konferans için Şenocak’a teşekkür plaketi takdim etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)