Siber güvenlik uzmanı yetiştirilecek

Çankırı Karatekin Üniversitesi 'Siber Vatan Programı' başlıyor. Program kapsamında siber güvenlik uzmanı yetiştirilecek.

  • 2979
Siber güvenlik uzmanı yetiştirilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ve Kalkınma Ajanslarıyla birlikte ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlarla uyumlu şekilde siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla uygulanan Siber Vatan Programı, Çankırı’da başlıyor.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Genç İstihdamı teması kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Çankırı Karatekin Üniversitesi işbirliğinde uygulanacak Siber Vatan Programı’na yazılıma ilgi duyan üniversite son sınıfta öğrenim gören, temel düzeyde yazılım ve kodlama bilgisine sahip olan öğrencilerin başvuru yapması bekleniyor.

Kalkınma Ajansları ile tüm ülke geneline yaygınlaştırılması hedeflenen programın amacı, gençlerin siber güvenlik alanında istihdam olanakları konusunda farkındalıklarını artırmak, eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulayarak dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını ve siber güvenlik alanında genç girişimciliği teşvik etmek ve desteklemek.

Programa başvurmak isteyen öğrenciler, başvurularını 27 Ekim 2023 tarihine kadar "https://www.sibervatan.org/basvurular' bağlantısı üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Başvuru sürecinin tamamlanması sonrasında eğitim için öğrencilerin sınavla seçimi gerçekleştirilecek ve başarılı bulunan 45 öğrencinin eğitim süreci başlayacak.