Sigaraya Başlama Yaşı 10'a İndi

300 öğrenci sigara, alkol ve uyuşturucuya hayır dedi

  • 829
Sigaraya Başlama Yaşı 10'a İndi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Daday da Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde Daday Çok Programlı Lisesi(ÇPL) Sağlık Temizlik ve Yeşilay Klubü tarafından, İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda ‘Sigara ve Alkolün Zararları’ konulu konferans düzenlendi.

Sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin insan sağlığına etkilerinin anlatıldığı konferansa, Kaymakam Zafer Sağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir, Şube Müdürleri Cemil Kılıç, Necat Karadağ, Daday ÇPL Müdürü Nagehan Demir, İHL Müdürü Aydın Demiral, Halk Eğitim Müdürü Şeref Beşir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yeşilay Haftası nedeniyle 30 yıldır Kastamonu Yeşilay Şube Temsilciliği yapmış ve şuan yönetim kurulu üyeliği görevini yapan Kemal Pattabanoğlu,sigaranın bağımlılık süreci, ilk deneme ve sonraki denemeler ile sigaranın bağımlılık evreleri konusunda bilgi verdi.

İnsan vücuduna sigaranın ve alkolün verdiği zararları anlatan Pattabanoğlu Sağlık Örgütü’nün 1999 yılından itibaren sigarayı en büyük sağlık sorunu ilan ettiğini dile getirerek, Türkiye’de 1.3 milyon insanın tütün ve tütün mamullerini tükettiğini ifade etti.

Sigarayı en ucuz kitle imha silahı olarak değerlendirdiğini kaydeden Pattabanoğlu “Ülkemizde maalesef sigaraya başlama yaşı 10’a, alkole başlama yaşı 11’e uyuşturucu kullanımının yaşı ise 12’ye kadar inmiş durumda. Bu durumun en önemli sebebi ise aile içerisindeki sağlıksız iletişimdir” dedi. Yaklaşık bir saat süren konferans sonunda Kemal Pattabanoğlu salonda bulunanlardan sigarayı bırakmaları için kendisine söz vermelerini istedi. Pattabanoğlu'nun bu isteğini kırmayan öğrenciler hep bir ağızdan söz verdi.

SERKAN YILMAZ (İHA)