Sınav sonuçları siyasi baskılardan açıklanamıyor

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, '3 orman işletme müdürlüğünde sınav sonuçları siyasi baskılar nedeniyle açıklanamıyor.' dedi.

  • 2245
Sınav sonuçları siyasi baskılardan açıklanamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Meclis’te bu kez iş başı yaptırılmayan orman işçilerini gündeme taşıdı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde 3 bin 937, Kastamonu’da ise 232 orman işçisi almak için nisan ayında alıma çıktığını hatırlatan Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’da 14 işletme müdürlüğünde 199 işçinin uygulamalı sınav sonuçlarının açıklanıp temmuz ayında iş başı yaptırılmasına rağmen 3 işletme müdürlüğünde sonuçların siyasi baskılar nedeniyle açıklanmadığını belirtti.

Çatalzeytin, Pınarbaşı ve Tosya’daki 33 orman işçisi pozisyonu için uygulamalı sınava giren 132 kişinin 4 aydır sonuçların açıklanmasını beklediğine dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, iktidarın bu üç ilçede sınavı iptal ettirme çabası içinde olduğunu ifade etti.

“YANLIŞ BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMELİ, HAK EDENLER İŞ BAŞI YAPTIRILMALI”

AK Parti iktidarına kendisinden olmayanın iş sahibi yapılmasına tahammül edemediği eleştirisi getiren Milletvekili Hasan Baltacı şunları söyledi:

“Nisan ayında ülke genelinde 3 bin 937, Kastamonu’da ise 232 orman işçisi alımı için ilana çıkılmıştır. Kastamonu’da 14 işletme müdürlüğündeki 199 orman işçisi pozisyonuna ait uygulama sınavlarının sonuçları temmuz ayında açıklanıp, kazananlar iş başı yaptırılmıştır. Hepsine hayırlı olsun diyorum. Ancak; Çatalzeytin, Pınarbaşı ve Tosya’da istihdam edilecek toplam 33 personel için sonuçlar 4 ay geçmesine rağmen siyasi baskılar nedeniyle açıklanmamıştır. Kendisinden olmayanın iş, aş sahibi olmasına tahammül edemeyen iktidarın sınavı iptal ettirme çabası boşunadır. Aylardır umutla bekleyen işçilerimizin hayalleriyle oynanması haksızlıktır. Bu yanlış bir an önce düzeltilmeli, hak edenler iş başı yaptırılmalıdır.”