Taekwondoda parlayan yıldız Ayşe Nur Kabakulak

Kastamonu'nun taekwondo da parlayan yıldızı Ayşe Nur Kabakulak.

  • 1832
Taekwondoda parlayan yıldız Ayşe Nur Kabakulak

Kastamonulu taekwondocu Ayşe Nur Kabakulak, 3 yıllık sporculuk kariyerine 2 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği, 2 Türkiye üçüncülüğü, Uluslararası Türkiye Açık Turnuvası şampiyonluğu, Dünya Başkanlık Kupası üçüncülüğü ve daha birçok başarı sığdırdı.

Ayşe Nur Kabakulak, son olarak Bursa'da yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında rakibine son saniyede verdiği puanla Dünya Şampiyonası biletini kaçırdı.

Kabakulak, şampiyonanın bitiminden bir gün sonra yapılan Milli Takım secmesinde sakat olarak mücadele etmesine rağmen final oynama başarısı gösterdi.

Milli Antrenör Numan Haçat, uzun yıllar Türk taekwondosuna hizmet edecek başarılı bir sporcuyu daha sıfırdan yetiştirip ilimiz taekwondosuna kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Haçat; 2006 yılından bu yana Taekwondo branşında 1 Dünya şampiyonluğu, 1 defa Ümitler Avrupa Şampiyonası, 3 defa yıldızlar Avrupa Şampiyonası, birçok defa Uluslararası şampiyonalarda ilimizi ve ülkemizi Milli forma ile temsil ettiklerini ve bundan sonrada istikrarlı başarılarını sürdüreceklerini belirtti.