'Toplanan yardımlar afetzeder için kullanılmalı'

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, yardım kampanyası kapsamında toplanan 996 milyon liranın son kuruşuna kadar afetzedeler için kullanılması çağrısını bir kez daha yineledi.

  • 1951
'Toplanan yardımlar afetzeder için kullanılmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinde büyük zarar gören İnebolu Özlüce, Çaykıyı ve Çaydüzü köyleri ile Güneşli Köyü Hızaryanı Mahallesi’nin çözüm bekleyen sorunlarını Meclis’e taşıdı.

Geçtiğimiz hafta İnebolu’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında söz konusu köylerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinleyen Milletvekili Hasan Baltacı, yardım kampanyası kapsamında toplanan 996 milyon liranın son kuruşuna kadar afetzedeler için kullanılması çağrısını bir kez daha yineledi.

Özlüce, Çaykıyı ve Çaydüzü köyleri ile Güneşli Köyü Hızaryanı mahallesindeki vatandaşlara verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı, “Kastamonu’da 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinde 3 can kaybının yaşandığı İnebolu ilçemizin Özlüce, Çayıkıyı ve Çaydüzü  köyleri ile Güneşli Köyü Hızaryanı Mahallesi’nde vatandaşlarımız kaderine terk edilmiştir. Diğer bir deyişle; Sel gitmiş kumu kalmıştır. Felaketin ilk haftasında bakanların, koordinatör valilerin, kaymakamların verdikleri sözlerin yerinde yeller esmektedir. Sel sularının getirdiği rüsubat halen temizlenmemiş, evlerin fosseptikleri dolmuş, köy yolları halen yapılmamış, aylar geçmesine rağmen afetzedelerin büyük çoğunluğu beyaz eşya yardımı alamamıştır. Seralarını, bahçelerini kaybeden vatandaşlarımız çaresiz, medet umdukları kurumlardan 'köy sakinleri olarak imece usulü yapın' cevabı alan muhtarlarımız yalnız bırakılmıştır. Bir kez daha AKP iktidarına sesleniyoruz; Yardım kampanyasından toplanan 996 milyon lira son kuruşuna kadar afetzedeler için harcanmalı, mağduriyetler bir an önce giderilmelidir” ifadelerini kullandı.